Pomeranian Grooming Cuts och Styles

December 25

Pomeranian Grooming Cuts och Styles


Pomeranian är en liten, intelligent och modig liten hund. Denna ras päls är lång och dubbelbelagda och bör regelbundet tränas för att hålla det friska. Det finns särskilda grooming nedskärningar för Pomeranians som kan förbättra hundens utseende och hålla djuret svalt på sommaren. Det är dock värt att notera att rakning eller klippa en Pomeranian päls för kort kan vara skadligt för päls tillstånd och ta hand om det växer ut igen.

Lion Cut

Denna populära sommar snitt innebär raka hundens kropp och lämnar djurets bröst, huvud och hals päls lång så att det liknar en manlig lejonman. Svansen skärs också att likna en lejon. Denna stil kommer att hålla hunden svalare i varma klimat. Men vissa grooming experter rekommenderar inte det eftersom snittet innebär rakning, vilket kommer att påverka dess förmåga att växa tillbaka till sitt ursprungliga och friska tillstånd. Detta är ett snitt som kräver en elektrisk trimmer och en del skicklighet.

rakade Look

Vissa Pomeranian ägare har sin hunds päls rakat överallt. Återigen är det värt att notera eventuella biverkningar av att ha detta gjort att pälsen för som med ett lejon klippa pälsen inte kommer att växa tillbaka till sitt ursprungliga skick. Håret kan växa tillbaka i fläckar eller bli inåtväxande och orsaka obehag. Eftersom hunden inte längre har vaddering som lång päls ger det också kan bli mottagliga för att utveckla sår på benen eller andra områden när man ligger ner. Hudallergier också blir grovt eftersom huden exponeras.

Teddy Bear Cut

Denna nedskärning ofta rekommenderas av groomers för Pomeranians under sommarmånaderna. Det handlar om att trimma håret över hela kroppen för att skapa en genväg men utan extrema en nära rakning. Det är också tidskrävande snitt som görs bäst av en professionell pälsvårdsspecialist för en ens titta. En professionell groomer ofta kommer att använda sax och en elektrisk trimmer för att utföra denna minskning.

naturligt preparerade

Pomeranians har naturligt tjock päls som ger rasen dess karakteristiska utseende. Vissa ägare kanske föredrar att inte raka eller klippa pälsen kort, hålla den långa och naturlig i stället. Detta kräver fortfarande regelbunden grooming. Pälsen bör borstas dagligen för att avlägsna tovor och hålla pälsen ren. Överflödigt hår kan trimmas från ansiktet, svans, inne i öronen och från botten av tassar med små, runda spets sax varje par veckor. Trim tånaglar rutinmässigt. Hår runt hundens anus kan trimmas eller försiktigt rakat (inte ner till huden) för att hålla området rent.


  

Kommentar