Hur man gör en rektangulär Staplade bröllopstårta

November 21

Hur man gör en rektangulär Staplade bröllopstårta


Staplade eller differentierade kakor är vanliga vid bröllop. Men när du beräknar din stora dag budget, kanske du letar efter platser att spara några extra dollar. Överväga att göra din egen bröllopstårta. Ta hjälp av vänner i din bröllopsfest och du kommer att kunna avsluta jobbet på nolltid. Även om de flesta staplade bröllopstårtor är runda, rektangulära kakor ser vackert, modernt och kan bara vara den perfekta passformen för ditt bröllop. Du kanske vill göra en "testkörning" kaka några veckor i förväg så att du har gott om praktiken när det blir dags för den verkliga affären.

Instruktioner

1 Antingen köpa eller baka dina kakor i förväg. Dina kakor bör ha en storleksskillnad på mellan två och fyra inches bred och lång. Om du beställer dina kakor från en stormarknad eller bageri, be dem att glasera din kakor i vit glasyr så smidigt som möjligt. Om du förbereder kakor på egen hand, glöm inte att frost en tunn "smula-catcher" lagret innan applicering av slut frosting att säkerställa en smidig utseende tårta.

2 Placera varje kaka på en lämplig storlek kartong tårta ombord. Du hittar tårta brädor på hantverk och restaurang leverans butiker. Besluta om storleken på dina kakor i förväg så att kakan styrelser passar perfekt utan extra putsning. Placera största tårta på ett dekorativt kaka står också.

3 Mäta höjden på dina kakor. Skär dymlingar i bitar om 1/4 till 1/2-tums längre än kakan. Storleken på tårtan kommer att avgöra hur många dymlingar du behöver, men du vill nog att bära upp vikten av kakan som vilar på dem. En 13-tums-by-9-tums kaka, till exempel, kommer att kräva om 7 eller 8 dymlingar. Varje progressiv lager kommer att kräva färre dymlingar.

4 Tryck ner pinnarna genom botten kakan. Var medveten om storleken på den mindre kaka, du vill att dymlingar att stödja den och inte vara utanför detta område. Täck varje träpinne med en klick av glasyr. Frosting kommer att fungera som lim, se till att dina kakor inte halkar runt.

5 Placera mindre kaka och tårta ombord, på toppen av dymlingar i större kaka. Ta ett steg tillbaka för att se till att den är centrerad på rätt sätt. Upprepa för varje ytterligare skikt.

6 Köpa några färdiga fondant i en färg som kompletterar inredningen i ditt bröllop. Skär flera remsor av fondant, varje tillräckligt lång lindas runt ett lager av kakan. Använd en linjal och en pizza cutter för att säkerställa att fondant är rak. Använd en tunn linje av glasyr och bifoga fondant remsor till botten av varje kaka skikt, gömmer kakan styrelser och plugg.

7 Skär en sista pusselbiten fondant några inches mindre än din minsta kaka skikt. Centrera bit fondant ovanpå kakan och använda den som en plattform för dina tårtatoppers.


  

Kommentar