Olika typer av musslor, skaldjur och musslor

October 24

Olika typer av musslor, skaldjur och musslor


Musslor och musslor är mycket lika till utseendet, men de är faktiskt två olika typer av skaldjur. Skaldjur finns i fem olika typer, och de fem sorter kan ha sina egna underkategorier. Dessa skaldjur har tydliga särdrag och är ofta specifika för en del av världen. De är alla ätliga skaldjur, även om deras framställning och bästa metoden för matlagning kan variera.

Hårt skal musslor

Hårt skal musslor, som kallas quahogs, är spridda över hela östra kust i USA. De finns i tre huvud storlekar: chowders är den största på ca 3 inches i diameter; Cherrystones är runt 2 inches; och lite hals är de minsta vid omkring en tum. Dessa musslor hålla sina skal ordentligt stängd; du kommer inte att tvätta sanden på insidan för att rengöra dem. Inte laga en quahog vars skal är lätt öppnas; Detta innebär musslan har gått ruttna.

Soft-shell Musslor

Soft-shell musslor kallas ångfartyg och finns i leriga kustområden som vattnet i Chesapeake Bay och på andra håll i New England. Clam kött är fortfarande färskt om du peta mussla och det dras längre in i skalet. Tvätta eller blöt soft-shell musslor att bli av med all sand som ansamlas i dem; Skölj dem i rinnande kallt vatten och blöta dem över natten i en blandning av saltvatten och majsmjöl. Mjuka musslor serveras ofta stekt, kokt - men det är inte där de fick sitt namn från - eller ätas rå på halva skalet.

musslor

Musslor har en betydligt längre och tunnare form än musslor. Zebra musslor, uppkallad efter den randiga mönster på sina skal, finns i sötvatten, inklusive många floder och sjöar. Vuxna musslorna kan hittas på klippor, båtar och andra föremål. Blåmusslor har mörka skal och finns ofta upp norr i polära vatten; de brukar växa till 3 till 4 inches i längd. Häst musslor är den största typen på cirka 7 inches och är också stationära skaldjur. Andra musslor som snusdosa och rabbitsfoot är sällsynta och förklarade hotade arter.

andra Skaldjur

Ostron finns längs både amerikanska kusterna: de Viriginica ostron i öst och ostron Pacific i väst. De Pacifics importerades från Japan för att ersätta den utrotningshotade Olympias. Räkor är en av de största typerna av skaldjur som brukas för livsmedel; vilda typer som renare och pistol räkor är mycket mindre. Pilgrimsmusslor är indelade i tre grupper: havet kammusslor, som är den största och finns runt nordöst, Bay kammusslor som finns längs hela Atlantkusten och Calico kammusslor i Mexikanska golfen.


  

Kommentar