Långkornigt ris Matlagning Instruktioner

July 5

Långkornigt ris Matlagning Instruktioner


Att lära sig att göra en pott av långkornigt ris är en grundläggande matlagning skicklighet. Ris är en snabb- matlagning, billig, näringsrik, mager säd. Sedan den första odlas i Kina under 4000 år sedan, har ris blivit en stapelvara i många av världens kök. Allt som krävs för att behärska konsten att laga långkornigt ris är lite övning, lite tålamod och en kruka med en tättslutande lock.

Instruktioner

1 Sätta vattnet till en rullande koka. När vattnet i potten är så varm det som producerar stora bubblor på botten av krukan som rör sig snabbt till vattnets yta, är det vid en rullande koka.

2 Tillsätt riset, smör och salt till den kokande vatten. Rör riset, sedan lägga locket på grytan och vrid brännaren ner till låg.

3 Koka riset i 20 minuter. Ta inte bort potten locket till "kontrollera riset" innan 20 minuter är upp. Lyfta potten locket släpper ut ångan, vilket leder till en gummiartad, svampiga produkt.

4 Ta bort kastrullen från spisen och fluff riset med en gaffel. Detta bidrar till att separera det i enskilda kärnor och håller den från att bli klibbigt. Din ris är nu redo att tjäna.

Tips

  • Detta recept kommer att ge fem halv-cup portioner ris.
  • Rice fryser vackert. Det kommer att förbli bra i frysen i upp till sex månader.
  • Vissa ris kommer alltid hålla sig till potten efter tillagning. Fyll krukan med varmt tvålvatten och låt den suga innan skura den.

  

Kommentar