Hur man använder bussen

May 16

I ett samhälle där de flesta människor använder sina bilar för att komma dit de vill gå, är bussen ofta förbises som ett transportmedel. Men för att använda bussen komma från plats till plats har många fördelar jämfört med att använda en bil. Med hjälp av bussen är mindre dyrt, särskilt med tanke på klättring priset på bensin, och det är också bättre för miljön.

Instruktioner

1 Få en buss karta från bussdepå, det lokala biblioteket eller handelskammaren. De flesta busslinjer kommer att ha en karta som visar vägar, tillsammans med en tidsplan som anger när bussen anländer till vart och ett av stoppen. Buss kartor ger också kontaktuppgifter till bussbolaget.

2 Hitta närmaste busshållplats med buss karta för att hitta närmaste gatan till dig. Mindre busshållplatser är i allmänhet inte är märkta på buss karta, så bli inte förvånad över att finna en busshållplats tecken mellan två stora slutar kopplade till en gatlykta eller en telefonstolpe. Om inga busshållplatser är omedelbart synliga, kontakta bussbolaget hjälp av kontaktinformationen som finns på bussen karta för att hitta närmaste busshållplats till dig.

3 Se till att bussarna är tillgängliga för personer med funktionshinder. Många bussar är rullstol, som har både specialplaceringsarrangemang och förmågan att "knäböja" hydrauliskt och förlänga en ramp till förmån för personen i rullstolen. Men vissa äldre bussar inte har denna funktion, så kontakta bussbolaget att se till att alla bussar på linjerna du behöver ta kan stödja människor med funktionshinder.

4 Få en busstransfer. Detta är mycket viktigt om du planerar att byta linjer, som bussöverföringar tillåter en passagerare att växla mellan busslinjer utan att betala en separat biljett. Dessa överföringar är oftast gratis, men bara pågå under en viss tid, till exempel 45 minuter, innan han blev värdelösa. Detta görs för att motverka bedrägeri.

5 Lokalisera bussen stoppsignalen på bussen. Detta är vanligtvis en ljust färgad sladd uppträdda upp längs väggen i bussen, även om vissa modeller använder också ljusa plast beröringsremsor för att signalera till busschauffören att någon vill bli insläppt av.

6 Fråga busschauffören för information. Om busslinje går längs din destination men inte göra en schemalagd stopp där, be busschauffören att stoppa bussen vid den närmaste hållplatsen till destinationen.

Tips

  • Använd bussen, även om du får runt staden på cykel. Många bussar har cykel transport, vilket är ett bra alternativ om din destination är mer än du är villig att trampa på.
  • Bussar måste ta itu med trafik också! Det är inte ovanligt för bussar att komma för sent, oavsett den schemalagda tiden noterade på en buss schema.

  

Kommentar