Hur gör jag bli av keloider på näsan piercingar?

January 13

Hur gör jag bli av keloider på näsan piercingar?


Keloider höjs, tuffa, oregelbundna ärr som är resultatet av en onormal läkningsprocessen. Till skillnad från vanliga ärr, keloid ärr växa bortom gränsen för den ursprungliga såret. Vissa människor är genetiskt mer benägna att keloidbildning. Även om denna typ av ärrbildning kan påverka personer av någon race, de förekommer oftare hos personer med mörkare hudtoner. Keloider kan vara särskilt utmanande att ta bort. Om du är benägna att utveckla keloider, bör du fundera på om du verkligen vill genomborra näsan.

Instruktioner

behandling av keloider

1 Besök din läkare att avgöra om knölen på din piercing är verkligen en keloid. Många gånger hypertrofiska ärr, en annan typ av onormal ärr, är misstas för keloider. Knölen kan också vara ett granulom, inflammation som visas på platsen för den skadade vävnaden.

2 Be din läkare att injicera din keloid med kortison. Enligt MedicineNet har kortison injektioner har visat sig vara effektiva för att minska keloider. I allmänhet kommer din läkare ge dig en injektion per månad tills du har fått sina maximal nytta.

3 Applicera ett tryckbandage på genomborrade området. Enligt MedlinePlus har läkare funnit att applicera tryck för att vara en användbar metod för att minska storleken på keloider. Du kan använda allmänt tillgängliga silikon ark, men komprimerings ark tillverkade av andra material är lika effektiva.

4 Försök kryoterapi. Om ärret är ihållande och ganska små, kan kryoterapi vara ett genomförbart alternativ. Keloid kommer att frysas med flytande kväve och avlägsnade. Även smärtsamma, detta keloider behandlas med denna metod har en låg nivå av återfall enligt artikeln, "Användning av Kryoterapi vid behandling av keloider," som publicerades i "Journal of Dematologic Surgery och onkologi" 1993.

5 Har det avlägsnas kirurgiskt. Kirurgi är ett annat alternativ för att ta bort keloids, men enligt MedicineNet, finns det en stor chans att keloid kommer reformen.

Tips

  • Det är bäst att undvika keloider eller hindra dem från att bildas i första hand. Om du vet att du är benägna att bilda keloider, slippa näsan genomborrat. Om ni insisterar på att ha piercing, har området injiceras med kortison strax efter piercing och använda silikon tryckbandage att ytterligare förhindra keloidbildning.
  • Keloider är mer av en kosmetisk olägenhet än en hälsorisk.
  • Ärr behandlingar kan förbättra utseendet på en keloid, men de kommer inte att helt ta bort den. Men detta är sant för alla ärr.
  • Du kanske inte uppnå de resultat du söker med dessa behandlingar. De kanske inte fungerar alls.
  • Vara säker på att keloid är besvär tillräckligt för att göra dess avlägsnande nödvändigt. Vissa metoder för keloid avlägsnande kan resultera i keloid åter större.

  

Kommentar