Substitut för Wax Strips

April 14

Substitut för Wax Strips


Hårborttagning först uppfunnen av de gamla egyptierna. Faraos fru används en socker vax för att ta bort alla hår på hennes kropp, sätter trenden för sina undersåtar. Grekerna, turkar och romare följde. På 1500-talet, föll praxis i onåd efter Catherine de Medici vägrade att låta henne damer i väntar på att ta bort deras könshår. Med uppfinningen av bikini, vaxning gjorde comeback och har varit populärt i över 50 år.

Skillnaden

Hårborttagning med mjuk vaxning involverar en klibbig, varm vax som appliceras på håret med en muslin eller nonwoven remsan, appliceras sedan över vaxet för att hjälpa till att dra i vax och hår av. Under de senaste åren, en hård harts vax eller stripless vax kom ut på marknaden. Hårt vax används bäst i små, känsliga områden, eftersom en olja kan tillämpas för att förhindra huden från att avlägsnas tillsammans med hår. Hårdvax är svårare att använda på stora områden (såsom bröst, rygg och ben) än andra.

Preparering för Hard Vax

Hårdvax har en lägre uppvärmningstemperatur än band vaxer. Värm vaxet i de varmare eller lerkruka potten på låg. Vaxet bör ha en tjockare konsistens än traditionella mjuka vaxer. Hudpreparat är viktig för optimala vaxning resultat. Rengör huden med tvål och vatten och klappa torrt. Applicering av olja, såsom olivolja, kommer att hjälpa vaxet stick endast till håret och inte huden.

Tillämpning och borttagning av Hard Wax

Med användning av en tungspatel eller Popsicle pinne, applicera vax i riktning mot hårväxten. Låt vaxet svalna tills ytan är inte längre mjuk eller klibbig. Med hjälp av en nagel eller kanten av en tungspatel, dra upp kanten av vaxet i samma riktning som du tillämpat vax. Detta skiljer sig från mjukt vax, med vilken man drar vaxremsan i motsatt riktning mot hårväxten. Dra vaxet upp i snabba pulser tills hela strängen av vax har tagits bort. Det är viktigt att inte vänta tills vaxet är helt cool. Detta kommer att orsaka att vaxet blir spröd och att bryta.


  

Kommentar