Hur länge att lämna ljus på i en saltvattensfisk Tank?

September 24

Saltvatten akvarium kräver mycket specifik vård, och hur länge lamporna är kvar på är en gemensam angelägenhet. Tanken är att efterlikna naturliga perioder av ljus och mörker i havet med ditt akvarium. Fisk, och även stenar och växter, göra bättre med perioder av både ljus och mörker, så att veta när man ska släcka är en viktig del i arbetet med att ta hand om din tank.

Vikten av Ljus i tank

Det är viktigt att ha ett ljus i din tank. Det finns många olika ljuskällor, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Vad spelar ingen roll mycket är den typ av ljus. Fisk är precis som människor; de gör mycket bättre när de har jämna mellanrum av ljus och mörker. Om du har också levande stenar eller växter i tanken, kommer de behöver ljus för fotosyntesen, vilket egentligen är deras näring. Varje levande sak i ditt salt tank behov ljus för att överleva.

Vikten av mörker i tank

Medan ljuset i tanken är viktigt, är så också mörker. Fisk i din saltvattentank behöver belysningen stängs av, eftersom deras naturliga livsmiljö, havet, det finns lätthet och det finns mörker. Det är under dygnets mörka timmar att fisken har möjlighet att, ofta i stenar eller koraller vila. Mörkret utlöser att det är dags för vila, och många fiskar tar sina signaler från perioder av ljus och mörker. Därför är det viktigt att försöka efterlikna ljusa och mörka perioder som de skulle inträffa i deras naturliga miljö.

Hur långa tänder ska fortsätta

Det rekommenderas tid för belysningen att stanna i ett saltvatten akvarium är någonstans från 10 till 12 timmar. Vissa tankar kan hantera så lite som åtta timmars ljus, och en del kommer att göra bra med 14 timmar. De flesta tankar, men gör det allra bästa med 10 till 12 timmars ljus och resten av tiden i relativa mörker. Även tankar som har lamporna på mer än 12 timmar har en högre frekvens av alger. För att hålla din tank ljus och mörker under lämpliga tidsperioder, överväga att ansluta belysningssystem i en timer så även när du inte är hemma, lamporna är på eller av när de borde vara.


  

Kommentar