Negativa effekter av mineralolja i hudvård

April 8

Negativa effekter av mineralolja i hudvård


Mineralolja är en ingrediens som ofta finns i kosmetika och hudvårds krämer. Denna tydliga, luktfri olja förstör aldrig och är billigt att förvärva. Som sådan, många kommersiella tillverkare föredrar att använda den i sina hudvårdsprodukter. Tyvärr har mineralolja negativa effekter på huden och kroppens allmänna hälsa; därmed undviker många konsumenter att köpa och använda hudvårdsprodukter som innehåller denna ingrediens.

tilltäppta porer

Mineralolja är svårt för huden att absorbera. Snarare än blötläggning in i huden, förblir oljan på toppen av huden under en lång tid, i egenskap av ett extra lager och täpper till porerna. FutureDerm säger mineralolja är en tillslutande medel, vilket innebär att den fungerar genom att fylla i mellanrummen mellan hudceller för att skapa en slät yta. På så sätt mineraloljefällor smuts och andra por-igensättning element i huden och orsakar finnar. Tilltäppta porer hindrar också hudens förmåga att frigöra toxiner, som är en del av hudens naturliga reningsprocess. Bra epidermal hälsa bygger på eliminering av toxiner, men denna process hindras på med användning av mineralolja. Den resulterande uppbyggnaden är ohälsosamt för huden.

cancer

Mineralolja är en biprodukt av petroleum. Även mineralolja går igenom filtreringsprocesser innan den gör sin väg till kommersiella och krämer, kan de element som utgör mineralolja vara skadligt för konsumenterna. Petroleum innehåller bensen, som är ett känt cancerframkallande (cancerframkallande ämne). Om mineralolja inte är filtrerad och renas tillräckligt, är risken för bensen kryper in i oljan hög. Hudvårdsprodukter som innehåller rå mineralolja kan mätta huden, och kroppen kommer att absorbera de karcinogener. USA Occupational Safety and Health Administration (OSHA) bekräftar att mineralolja som är dåligt raffineras kan inducera epidermal cancer på grund av långvarig, konsekvent, direkt kontakt med huden.

vITAMIN~~POS=TRUNC bRIST~~POS=HEADCOMP

Mineralolja påverkar kroppens förmåga att absorbera vitaminer. Enligt Medline Plus, med hjälp av mineralolja försämrar den intestinala absorptionen av vitamin D. Detta beror på att olje rockar tunntarmen, som hindrar den från att kunna absorbera vitaminer. Slutresultatet är att kroppen töms på näringsämnen, vilket äventyrar människors hälsa.


  

Kommentar