Hur man gör en Empire Midja Tutu

May 21

Hur man gör en Empire Midja Tutu


Ett imperium midjan är en klädstil där midjan är över den naturliga midjan. Vanligtvis midjan på ett imperium klänning ligger strax under bysten. Ett imperium midjan Tutu är en lämplig klädsel för en dans skäl eller ens en bal. Gör en själv genom att följa enkla instruktioner.

Instruktioner

Förberedelse

1 Gör mönstret. För byst stycket, ta tre byst mätningar: 1) under armhålan, 2) runt mitten av bröstkorgen över bröstvårtorna, och 3) under bröstet. Använda mätningen av mitten av bröstkorgen för att bestämma bredden på bröststycket.

2 Rita en rektangel på tidningen längden på mitt mätning och 5 till 8 inches hög (beroende på storleken på den person som kommer att bära tutu).

3 Om du vill göra kjolen bit, mäta önskad längd från bysten linjen till fållen. Tillsätt 2 inches till denna mätning. Rita en horisontell linje längden av mätningen under bröstet plus 2 inches. Mäta längden från den linjen i båda ändar och markera den på tidningen. Mät ut från varje markering en lika stor mängd så att den totala bredden av den nedersta raden är 44 inches. Rita linjer från vardera sidan av toppen till botten linjer.

4 Klipp tyget: Lägg ut bysten bit på tutu tyget och skär en tum utanför mönstret pjäs. Skära åtminstone två, mer om du vill ha en tjockare byst. Lägg bysten bit ut på fodertyg och spåra de övre och nedre raderna med avlopp krita. Detta kommer att vara din sömnad linje.

5 Lägg ut kjolen bit och skär en tum utanför mönstret pjäs. Skära fyra tygstycken för varje skikt av tutu kjol. Skära åtminstone fem skikt för kjolen (totalt minst 20 bitar).

6 Ställ tyg eller band för midjan och axelband åt sidan tills redo att mäta och skära.

Montering

7 Första göra kjolen: Sy fyra paneler kjolen tillsammans från topp till botten. Sluta cirkeln av kjolen genom att lämna 4 inches öppen vid toppen. Göra sömmar så smal som möjligt (cirka en halv tum vardera). Upprepa detta för varje lager. Stack skikten, var och en i en annan, och stift längs toppen. Hand tråckla dem alla tillsammans.

8 Nästa göra bysten: Fastställa tyget tutu ovanpå den högra sidan av fodret. Pin och hand tråckla på plats.

9 Maskin-baste toppen av kjolen nära kanten. Gör två rader av tråckling.
Dra tråckla tråden att samla kjolen. Göra rynkorna ens alla runt toppen av kjolen.

10 Vänd bysten inifrån och ut och lägg den över kjolen. Bysten ska vara utanför kjolen. Med räta mot räta, stift botten av bysten till toppen av kjolen. Matcha öppningen vid baksidan på båda sidor.

11 Maskin stygn, trimma sömmen och tryck mot kjolen.

Avslutning

12 Mät dekorband och stift den över bysten linjen. Hand-sy den på plats eller topp-stygn med maskinen.

13 Prova klänningen på och mäta längden behövs för banden. Klippa bandet till önskad längd och nåla fast. Ta av klänningen och hand söm eller maskin sy banden till klänningen.

14 Sätt dragkedja i ryggen enligt anvisningarna på förpackningen.

15 Klipp alla lösa trådar.

Tips

  • För att få en korrekt mätning av höjden av bysten stycket, mäta avståndet från armhålan till botten av bysten linjen och tillsätt 3 inches.
  • För att bestämma mängden av tyll behövs, mät från under bysten till önskad längd och tillsätt 2 inches. sedan multiplicera det med två för varje önskad skikt. Till exempel, om du vill ha en 34-tums-lång kjol med fyra skikt (totalt 36 inches), behöver du 8 varv av tyll.
  • Observera att de kompletterande resurser ger bilder och idéer för att hjälpa dig att designa och skapa ditt eget imperium midjan tutu.

  

Kommentar