Hur man identifierar en pilgrimsmussla skal

April 23

Hur man identifierar en pilgrimsmussla skal


En pilgrimsmussla är en marin mollusk som lever på havsbotten. Det är en populär fisk i världen med trålning huvudsakligen utanför nordöstra kust Amerika. Ursprungligen börjar livet som en plankton innan växa till en havsvarelse, det kan lätt identifieras.

Instruktioner

1 Rengör skal. Om du bara har hittat den på stranden eller i havet, tvätta den med rent vatten för att se färgerna klarare.

2 Identifiera skalets form. En pilgrimsmussla är tillverkad av två identiska skal ledade på en kant; Därför kommer en pilgrimsmussla skal har en platt kant som skjuter ut från en cirkulär skiva. Om pilgrimsmussla fortfarande lever det kommer att ha två skal vända mot varandra, fäst med en muskel på den plana kanten. Båda skalen kommer att se likadant.

3 Identifiera skalets färg. Färgen på skalet beror på könet på pilgrimsmussla. Hanarna är orange och honor är brunt till grönt. Du kommer också att se prickar på en pilgrimsmussla skal som är små, enkla ögon. Insidan av skalet kommer att vara vit; emellertid, kan det vara något mörkare runt kanterna där utsidan färgen bleknar in mot undersidan.

4 Gnid skalet med fingret. En pilgrimsmussla skal har en grov yta med korrugerade åsar som löper utåt från det raka ledade kant till utsidan cirkulära kanten. Åsarna kommer inte att vara alltför ojämn och kommer att löpa smidigt, fläkta utåt från den plana kanten. Om det är skarp, ojämn, eller inte har åsar det inte kommer att bli en pilgrimsmussla skal.

5 Mäta storleken på skalet. Varje scallop varierar i storlek, men ligger vanligen i intervallet från 5 inches och uppåt. Mindre kammussla skal kan placeras ibland på grund kammusslor ibland trawled före full mognad, eller det kan vara en Vikkammussla skal.

6 Jämför dina skal. Om du samlar snäckor på stranden, kommer du att Vikkammussla skal är mindre än hav kammussla skal. En pilgrimsmussla skal kommer inte att vara grå eller ojämn som ett ostronskal.

Tips

  • Glöm inte att använda processen för elimation identitet en pilgrimsmussla skal. Om du känner till färg, form, storlek och andra identifierande egenskaper, då kan du berätta om ditt skal är inte en pilgrimsmussla skal.
  • När gnugga ditt skal, vara noga med att inte skär dig. Även pilgrimsmussla skal är släta, kan kanterna vara vassa. Om det inte är en pilgrimsmussla skal, kan det ha vassa stötar. Gnugga inte för hårt för att undvika skador.

  

Kommentar