Naturliga livsmiljö Wallabies

April 18

Naturliga livsmiljö Wallabies


Wallabies är pungdjur relaterade till känguruer. En pungdjur är ett däggdjur med en påse att innehålla sina ungar. Även om de ofta förvirrad, det finns många skillnader mellan de två pungdjur, inklusive färg, livsmiljö och kroppsbyggnad. Liksom kängurur, vallabyerna har kraftfulla, stora svansar. Även om de inte är grip (används för att gripa), gör vallabyerna använder sina svansar för att hålla balansen och att hålla sig i sittande ställning.

habitat

Den naturliga livsmiljö vallaby varierar beroende på grupp, såsom borst, vagga, träsk, skog och busk wallabies. De gillar speciellt mer ojämn terräng såsom tungt skogsområden, klippor och granitklippor. Rock vallabyerna bor i södra öknen på "nästan lodräta bergväggar" enligt San Diego Zoo webbplats. Röd hals wallabies har en mer mångsidig livsmiljö. En av dessa är på bergen i Tasmanien. Från födseln, wallaby barn är små, sårbara och svaga. I moderns pung de fortsätter att växa och utvecklas under åtminstone ett par månader.

Distribution

Wallabies bor mestadels i Australien och de omgivande öar. Den tyglade nailtail eller flashjack är wallaby annan art av wallaby vars livsmiljö intervallet sträcker sig från norr i Queensland till längre söderut i New South Wales.

mat Källa

Wallabies är växtätare. De äter en mängd olika växter såsom gräs, halvgräs och blad. De har långa käftar och stora, platta tänder gjorda för att tugga gräs och andra växter. Ofta Wallabies resa på jakt efter mat och vatten. Stora grupper av wallabies samlas ofta runt vattenhål.

rovdjur

En av de få naturliga fiender av vallaby är den tasmanska djävulen. Det har funnits vissa arter som infördes, såsom rävar och katter, som blev rovdjur i wallaby. Dessa införda rovdjur tros vara orsaken till fastlandet utrotning av västlig harvallaby. Från och med 2010, är ​​den svarta foten klippkänguruer nära utrotning av samma skäl. En av Wallaby försvar är dess starka bakbenen, som den använder för att slå mot rovdjur.

förlust av livsmiljöer

Det största hotet mot vallabyerna är förlust av livsmiljöer. Med europeiska bosättningen, var en hel del inhemska bush klartecken att göra plats för betesmark och jordbruksmark. Vidareutveckling mark har utplånats en betydande mängd mångfald inom deras naturliga miljö. Förändringar i klimatet påverkar också vallabyerna. Världsnaturfonden arbetar tillsammans med lokala grupper för att skydda deras naturliga miljö.


  

Kommentar