Hur man hanterar Vintage Levis Jeans

September 5

Hur man hanterar Vintage Levis Jeans


Enligt Levi Strauss & Company, den äldsta paret 501 Levis jeans har sitt ursprung i 1879, utformad för att vara tuffa workpants som kan klara påfrestningarna i manuellt arbete. Från denna punkt framåt, Levi Strauss & Company starkt dominerade och påverkat denim och blå jean industri, vilket skapar en myriad av olika jeans stilar genom åren. Samlare överflöd som tycker att söka efter och hitta vintage Levis. Om uppsamlings låter intressant, måste du lära dig att känna igen vintage Levis jeans så att du kan köpa enda autentiska Levis och inte förfalskningar.

Instruktioner

1 Vrid botten slagen på jeansen ut och in och titta noga på tygkanten (den selvage kant) längs insidan sömmar i jeans. Om du ser en två-tonad sömsmån med vitt tyg på ytterkanten av tyget, kan dina jeans vara vintage Levis. Du kan också hitta en vit linje av sy kör över denna vit kant (äldsta jeans era), en blå linje av stygn (tidigt 1900-tal era) eller en röd linje av stygn (finns på jeans fram till mitten av 1980-talet).

2 Undersök röda etiketten på bakfickan på jeans. Titta noga på "E" i ordet "Levis." Om "E" är en stor bokstav, dina jeans uppstod före 1971. Om "E" är en liten bokstav, dina jeans är nyare än 1971.

3 Titta på nitar på dina Levis jeans. Om nitarna är gjorda av tunn metall och har upphöjda bokstäver (med eller utan en yttre ring runt nitar), kan de går tillbaka till 1980-talet eller tidigare.

4 Undersök klockan fickan på Levis jeans. Levis jeans från 1930-talet och 1940-talet varierar i bredd mellan 3,5 och 4 inches. Levi Strauss slutat använda nitar på klockan fickorna under denna tid på grund av andra världskriget. Nuvarande watch fickor är mindre och de har nitar igen.

5 Hitta vård etiketten inne i Levis. Jeans innan 1970-talet inte har vård taggar alls, utan Levi Strauss stämplade skötselråd på insidan fickor jeans. Nuvarande vård taggar har en röd Levi emblem på toppen av taggarna. Care taggar från 1980-talet och 1970-talet har grundläggande tvättråd och storleken stämplas på botten av taggarna.

Tips

  • De flesta Levis samlare överens om att bedöma ålder Levis jeans kräver en kombination av en mängd olika funktioner i jeansen att formulera en kvalificerad gissning om ålder jeans.
  • Levi Strauss & Company erbjuder hjälp med att identifiera vintage jeans. Ta fotografier av fram- och baksidan av jeans, samt eventuella etiketter och e-posta dem eller skicka dem till företagets huvudkontor i San Francisco, CA.

  

Kommentar