Frisyrer av svarta kvinnor på 1970-talet

August 5

Under 1970-talet var en tid då kvinnor hade friheten att vara naturlig. Svarta kvinnor under tiden uttryckt denna frihet genom håret. Hellre än att försöka efterlikna eller emulera frisyrer av deras vita motsvarigheter, började svarta kvinnor att låta sitt hår andas utan stylingprodukter och relaxers och låta sitt hår ta sin naturliga.

afros

Denna stil har tjocka, lockigt eller kinky hår i en stor puff. Håret var fri att röra sig i huvudet. I stället för att försöka räta ut eller stryka ut deras lockigt hår, svarta kvinnor får sitt hår naturliga struktur för att ta över. Afro stil varierade från olika storlekar beroende på person, och var en symbol för stolthet i deras arv för både svarta kvinnor och män.

Cornrows eller flätor

Dessa små flätor var en annan vanlig stil för svarta kvinnor i 70-talet. Flätor var vävt nära hårbotten och tog timmar att fläta. Ändarna av flätan lämnades att dingla ner, eller kunde sopas upp till en snygg hästsvans. Ändarna på flätan var prydd med pärlor och fjädrar för stil.

dreadlocks

Även dreadlocks var en frisyr som dateras tillbaka till det gamla Afrika, blev denna frisyr populär på 1970-talet på grund av Rastafarians i Jamaica. Med populariteten för Reggae musik från artister som Bob Marley, dreadlocks blev allt populärare. Även känd som dreads, bestod denna frisyr tätt valsade delar av håret som startade nära hårbotten och hängde löst från huvudet. Längden av Dreadlock frisyr varieras.

korta frisyrer

Korta frisyrer var också populär bland svarta kvinnor. För dem som hade naturligt rakt hår, en shag var mycket populär. Denna stil bestod av hackig lager som inramade ansiktet. Svarta kvinnor som hade kinky eller lockigt hår kan också idrotten en mycket kort frisyr. Det var inte svullet som en afro; lockarna skars tätt till hårbotten.


  

Kommentar