Vilka är fördelarna med ett lerbad?

December 10

Gyttjebad ursprung flera hundra år sedan. Det sägs att Kleopatra bortskämd själv i gyttjebad med lera från Döda havet. Idag, människor flockas till spa för att fördjupa sig i den tjocka ämne som föryngrar sitt sinne, kropp och själ.

Funktioner

En gyttjebad består typiskt av blötläggning i en lera pasta, som är ungefär 100 grader F under 10 till 15 minuter. Därifrån du skölja av i en mineral dusch och flytta till en bubbelpool och sedan insvept i filtar för att långsamt kyla ner kroppen.

typer

Den typ av lera som används för ett lerbad beror på placeringen av spa. Vanligtvis är lera pasta en blandning av lera, aska, torv och vatten. Det är vanligtvis förvärvas från platser runt om i världen, såsom Mellanöstern.

fördelar

En gyttjebad ger både fysiska och psykiska fördelar. Det avgiftar huden av kemikalier, exfolierar och mjukar upp huden, rensar upp akne, lindrar spänningar och stress, och har varit kända för att hjälpa till med artrit. Det ger också avslappning och föryngring av kropp och själ.

expert Insight

Många resor till Kaliforniens Napa Valley-regionen, som erbjuder Calistoga gyttjebad, där leran är en blandning av lera, torv och Calistoga varma källor mineralvatten.

Varning

Om du är gravid eller om eventuella mediciner regelbundet, bör du kontakta din läkare innan det blir ett gyttjebad.


  

Kommentar