Hur man vänja en äldre Amazon papegoja till ett nytt hem

August 19

Hur man vänja en äldre Amazon papegoja till ett nytt hem


Antagande av ett äldre husdjur kan du uppfylla din önskan om sällskap samtidigt som ett djur en andra chans i ett kärleksfullt hem. Ibland kan det dock vara en utmaning. Detta är särskilt sant när väcka äldre Amazon papegoja till ett nytt hem. Att flytta kan vara en bra tid för stress för dessa fåglar, särskilt de som har uthärdat dålig behandling i det förflutna. Med detta sagt, vissa metoder att minimera påfrestningar när du acklimatisera en äldre Amazon papegoja till ditt hem.

Instruktioner

1 Flytta papegoja i ditt hem när det blir tyst. Stressen rörelse kan minskas avsevärt om den nya miljön är lugn och avkopplande. En rekommenderad tid skulle vara när du och papegojan kommer vara ensam tillsammans och du inte har mycket att göra. Om du har andra husdjur som tenderar att vara bullrande eller annars vara skrämmande för papegojan, anser tillfälligt begränsa dem under flytten.

2 Ta papegoja hem och mat med den. En äldre Amazon papegoja kommer att användas för dess särskilda bur och mat, och hålla dessa saker på samma bidrar till att upprätthålla förtrogenhet och låta papegojan att acklimatisera snabbare. Detta gäller även om papegoja bostäder är otillräcklig eller dess mat är obalanserad. När det är fast i sina nya omgivningar, byta bostad och mat om det är nödvändigt eller önskvärt.

3 Täck papegoja bur med en bur lock eller mörk ark på natten. En Amazon papegoja behöver minst åtta timmars sömn per natt. Otillräcklig sömn kan förstärka stressen din Amazon papegoja mår och göra acklimatisering svårare. Å andra sidan, vilket gör att din papegoja att vila ordentligt varje kväll kommer att hjälpa den att känna sig bekväma i sitt nya hem snabbare.

4 Interagera med din papegoja dagligen. När man försöker att vänja en äldre Amazon papegoja till ett nytt hem, är detta det viktigaste steget. Om fågeln är blyg, kan växelverkan består av enkla saker, som att prata med det eller sitta tyst i samma rum. Om din papegoja hanterar sitt nya hem väl, kan du försöka att fysiskt röra vid den. Titta på din papegoja noggrant för tecken på stress, bland annat skärpa och plocka på fjädrarna, hoppande från en fot till en annan och breddning av ögonen.

Tips

  • Det är bäst att ta med din Amazon papegoja till veterinären så fort som möjligt efter att du får den att säkerställa en god hälsa.
  • Tvinga aldrig fysisk kontakt på en blyg papegoja eller en papegoja som inte verkar intresserad av sådan samverkan. Det kommer att bryta förtroende och ställa tillbaka acklimatisering.

  

Kommentar