Lägga till socker till osötad choklad

January 26

Lägga till socker till osötad choklad


Osötad choklad säljs oftast i barer och har en djup, bitter choklad smak som mjuknade genom tillsats av socker. Den är gjord av minst 50 procent kakaosmör och är den minst bearbetade formen av choklad tillgängliga. Vid bakning med osötad choklad, måste du först smälta chokladen innan tillsätta socker i det. Processen är inte komplicerad, men kräver en patient sidan, eftersom choklad brinner lätt vid höga temperaturer och blir en knölig, kornig röra.

Instruktioner

1 Fyll den nedre delen av en dubbel panna 3/4 med vatten. Värm vattnet på medelhög värme tills den sjudande.

2 Minska värmen till medium-låg och häll osötad choklad in i den övre delen av dubbel panna. Om du inte har en dubbel panna, montera en skål i en kastrull för en provisorisk dubbel panna. Inte tillåter vattnet att sjuda över i skålen, vilket kommer att bringa chokladen att bli korniga.

3 Rör choklad ibland medan det sakta smälter. När det är smidigt, tillsätt socker efter smak. Fortsätt matlagning och omrörning under två till tre minuter för att smälta sockergranulat under omrörning.

Tips

  • Osötad choklad och socker är grunden för många recept inklusive brownies, varm kakao och choklad tårta. Följ recept anvisningar när du har smält choklad och socker. Blanda 3 msk. osötad kakao med 1 msk. osaltat smör eller förkortning som en ersättning för osötad choklad. Att blanda kakaopulver med socker, helt enkelt sålla de två ingredienser tillsammans. Wrap osötad choklad i folie eller papper och förvara det i ett mörkt, svalt skafferi. Mörk choklad håller längre än mjölkchoklad - även under flera år. Ett vitt eller grått utseende på ytan av chokladen indikerar att kakaosmör har separerat. Detta påverkar inte chokladens smak och kommer inte att vara uppenbart när man smälter det.

  

Kommentar