Hur man byter salt med örter och kryddor

March 3

Hur man byter salt med örter och kryddor


Skära ned på din natriumintaget kan vara svårt om du gillar att äta smakrik mat, speciellt om du helt enkelt sluta använda salt utan att lägga andra aromer. Ersätter saltet med örter och kryddor kan hjälpa återgå smak med liten eller inget salt. Att göra en enkel krydda blandning kan du enkelt byta ut salt i många rätter. Du kan komplettera din personliga blandning med örter och kryddor som arbetar med specifik maträtt du lagar mat.

Instruktioner

1 Kombinera flera av dina favorit örter och kryddor för att göra din egen personliga allround krydda blandning. Vissa örter och kryddor som går bra med de flesta rätter är basilika, persilja, oregano, selleri utsäde, paprika, mark senap och vitlökspulver. Du behöver inte inkludera alla dessa i din krydda blandning, eller begränsa dig till dessa smaker. Lägg till mer eller mindre av varje ört och krydda för att passa dina personliga önskemål. Om du är en stor beundrare av basilika, till exempel, kan du använda två delar av basilika och en del var av persilja, oregano och timjan.

2 Placera anpassade krydda blandningen till en krydda flaska. Detta gör att du kan använda den lätt när du vill lägga till smak till en maträtt.

3 Skaka din ört och krydda blandning över din mat helst du skulle ha använt salt. Detta inkluderar krydda kött innan tillagning dem, arom en soppa eller gryta, eller lägga komplexitet till en hemlagad tomatsås.

4 Komplettera örter och kryddor blandas med andra örter, kryddor och smakämnen som går bra med särskild mat du gör. Om du tillagar öring, till exempel, kan du strö den med ört och krydda blandning, knäcka några svartpeppar över det och duggregn med färsk citronsaft.


  

Kommentar