Hur behandlar jag narig hud på min näsa från en kall?

June 7

Hur behandlar jag narig hud på min näsa från en kall?


En kall kan vara olycklig nog utan extra irritation i en allvarligt nariga näsa. Torka och gnugga näsan kan inte alltid undvikas när du nyser på grund av din kalla. En röd, nariga näsan kan behandlas med några enkla steg och uppmärksamhet på de känsliga områden i ansiktet.

Instruktioner

1 Snyt dig med vävnader som behandlats med lotion. Dessa är något dyrare än vanliga vävnader, men kan vara värt det. Förutom att vara mjukare på näsan när du gnuggar, har de den extra fördelen att kontinuerligt tillsätta små mängder fukt till torr näsa.

2 Applicera ett tunt lager av vaselin på näsan och huden strax nedanför området näsborrarna för att lindra irritation. Även om du använder en lotion vävnad, som i steg 1, bidrar detta steg återfuktar huden och skyddar näsan från elementen, i synnerhet när det är kallt eller regnigt ute.

3 Tvätta ansiktet med känslig hud tvål. Din hud kan vara rå och är särskilt utsatta för nötning. Var försiktig när du tvättar ansiktet. Använd dina händer och fingrar för att gnugga känsliga näsa område, i stället för att gnugga med en trasa. Klappa ansiktet för att torka den, istället för att torka, och applicera en liten mängd av känslig hud lotion efteråt

4 Drick mycket vatten för att gynna din hud från övergripande organ hydrering. Fukt är nyckeln till din hud healing. Undvik långa, varma, torkning duschar och, om möjligt, hålla en luftfuktare på så luften i ditt hem är inte alltför torr.


  

Kommentar