Hur man tar bort svåra fläckar från Halsband & manschetter

June 16

Hur man tar bort svåra fläckar från Halsband & manschetter


Långärmade tröjor ser snazzy, lägga en elegant kvalitet till mode repertoar. Om button-down skjortor eller blusar med muddar och kragar är en del av din garderob, som handlar med färgade manschetter och kragar kan vara en regelbunden förekomst. När du tar bort envisa fläckar från manschetter och kragar kan verka som en tvätt mardröm, kan några enkla tekniker göra en obehaglig jobb lättare, och kommer att lämna dig med mousserande rena skjortor eller blusar.

Instruktioner

1 Förbehandla fläckar på manschetter och kragar så snart som möjligt. Ju längre fläcken kvar i tyget, desto svårare blir det att få bort. Blötlägg fläcken med flytande tvättmedel, tvål eller schampo för att lossa fläcken. Om fläcken består av blod, ketchup, ägg eller läsk, blöt plagget i kallt vatten under minst 30 minuter innan förbehandling. Det kalla vattnet ensam kan vara tillräckligt för att ta bort fläcken.

2 Låt tvålen att penetrera fläcken under minst två timmar.

3 Tvätta plagget som vanligt, med hjälp av din vanliga tvättmedel. Kontrollera plagget noga när du tar ut den ur tvättmaskinen. Om fläcken kvarstår, inte placera skjortan i torktumlaren, eftersom värmen kommer att ställa in fläcken. Torka skjortan enligt etiketten vård anvisningar om fläcken har tagits bort.

4 Scrub manschetterna och kragar med vinäger pasta om envisa fläckar kvarstår. Blanda två delar vit vinäger med tre delar bakpulver. Gnid klistra in fläcken, låt ättika pastan att stanna kvar i plagget i två timmar. Tvätta som vanligt.

Tips

  • Om fläckarna är från te, kaffe eller saft, läsa skötselråden för att vara säker på att varmt vatten inte skadar skjortan. Om varmt vatten är säker, håller skjortan över ett handfat och häll kokande vatten genom fläcken.
  • Om du har provat allt och ingenting verkar fungera, försök att ta bort fläckar med blekmedel. Läs skötselråden först för att vara säker blekmedel skadar inte skjortan, och sedan tillämpa blekmedel enligt instruktionerna på blekmedel flaskan.
  • Samma teknik kan användas för att ta bort fläckar från slagen på långärmad T-shirts.

  

Kommentar