Ätbara Tropical Forest Växter

April 14

Ätbara Tropical Forest Växter


Tropiska skogar är någon skog som ligger på eller i närheten av ekvatorn, och har en stadig varmt och fuktigt klimat. Detta klimat gör att växterna att växa året runt. Många av dessa skogar, som finns på alla kontinenter utom Antarktis, hotas eftersom träden skärs och rensas av utvecklare. Tropiska skogar är hem för mer än hälften av världens arter och ger många av de frukter, nötter och kryddor som vi åtnjuter på en daglig basis.

frukt

Mango är en tropisk frukt som härstammar från Indien, men nu odlas i många tropiska och subtropiska regioner i världen. Det äts helhet för dess frukt och är också allmänt extraheras för sin saft.

Bananer är hemma i tropiska Asien, men nu odlas i mer än 100 tropiska länder runt om i världen. Bananer växer i klasar på bananplantor, även om växterna vanligen förväxlas med träd eftersom de är så höga.

Drake frukt är en exotisk frukt av asiatiskt ursprung som är uppskattad för sin söta smak och näringsvärde. Denna röda frukter med fruktkött är hög i karoten, kalcium, vitamin C, vitamin B2, vitamin B1, vitamin B3 och fiber. Drake frukt förbrukas genom att äta fruktköttet eller dricka juice.

Rambutan är en rosa, taggig frukt infödda till Indonesien, Malaysia och Sydostasien. Inte bara Fruktrambutan är ätbar. Rambutan fröolja används för att göra tvål, bladen används för att bota huvudvärk och rötterna kan kokas ner för att skapa feber medicin, enligt tropical-fruits.biz. Detta vitaminrik frukt skall ätas råa.

Nötter

Det varma klimatet i tropiska skogar är perfekt för att odla en mängd olika nötter. Cashew träd är hemma i Brasilien och värderas både för cashewäpplen och cashewnötter de producerar. Cashewnötter är populära i söta och salta rätter och är bra att mellanmål på egen hand. Cashewnötter ibland mals till cashew smör, görs till mjölk eller konsumeras som ett alternativ till ost i vegan dieter.

Arter av Macadamia härstammar från Indonesien och Australien, men är mest utbredd i de tropiska Hawaii idag. Macadamianötter är mycket näringsrika, innehållande protein, fibrer, kalcium, fosfor, kalium, natrium, selen, järn, tiamin, riboflavin och niacin.

Paranötter är infödda till tropikerna i Sydamerika. Paranötter innehåller mycket protein, omega-6 fettsyror, magnesium, tiamin och selen. Muttern är inte botaniskt betraktas som en mutter, men är faktiskt utsäde av Brasilien mutter träd.

palms

Många arter av palmträd är ätliga och kan förbrukas i en mängd olika sätt. Kanske den mest ätit palm är kokospalmens som producerar stora muttrar som konsumeras för deras vitt kött och kokosmjölk.

En annan känd palm är det datum palm, känd för sina ätliga söt frukt. Datum har sitt ursprung i Persiska viken och har konsumerats av Mellanöstern kulturer i tusentals år.

Många andra arter av palm skördas för deras hjärtan eller ätbar kål. Palmhjärtan odlas från palmer som rotting handflatan eller Kluster fishtail handflatan och är en stapelvara i Asien och Mellanöstern dieter, men är mindre vanligt konsumeras i USA. Oren Gelora och Bunga palmer innehåller en ätbar kål som kan kokas eller ätas rå.

Kryddor

Många av de kryddor som vanligen används i det amerikanska köket importeras från tropiska skogar.

Vanilj är ett smak tas från baljor av orkidéer hemma i tropikerna i Mexiko. Vanilj orkidé växer som en vinstock och vanligtvis använder angränsande träd för stöd. Vanilj ibland anses vara den mest sällsynta krydda i världen, ännu ovanligare än den svårfångade saffran krydda. Vanilj används ofta i bakning, för att smaksätta kakor, kakor och bröd och är också ett populärt komplement till glass.

Cacao är en populär krydda som används runt om i världen. Det är allmänt konsumeras som choklad, till följd av att blanda kakao s krossas fröna med socker och stärkelse. Cacao används också för att skapa kakaosmör, som vanligen används som ett kosmetiskt medel för att konditionera och skydda narig och torr hud. Cacao används också för teobromin, alkaloiden i bönorna, som hjälper till att stimulera nerverna och fungerar som ett diuretikum.

Kryddnejlika härstammar från södra Filippinerna, men odlas också i öst och Västindien, Mauritius och Brasilien. Kryddnejlika används ofta i matlagning, men är tillräckligt starka för att inte många behövs. De används i många söta och kryddiga rätter i indiska köket. Kryddnejlika används också i cigaretter, rökelse och som potpurri. Kryddnejlika olja är en kraftfull antiseptisk som ofta används inom tandvården och hudvård, och för att behandla infektioner och stöd i matsmältningen.


  

Kommentar