Hur Micro kyckling i bakplåtspapper

January 25

Hur Micro kyckling i bakplåtspapper


Du kan laga mikrovågsugn kyckling som förblir fuktig och anbud genom försegling den i ett kuvert av bakplåtspapper. Lean köttbitar som kycklingbröst torkar ofta ut och bli tufft innan de är fullt tillagas i en mikrovågsugn. Pergament papper påse skapar en ångande miljö som kockar kyckling till perfektion och håller den från att fastna vid köksredskap. Spara matlagning och sanering tid utan att offra smak eller textur av mikrovågsugnen kyckling inuti bakplåtspapper.

Instruktioner

1 Skala bort huden på kyckling och ta bort eventuella ben innan du skär den vita eller mörkt kött kycklingen i portioner om storleken på en kortlek. Gör benfritt kyckling portioner som enhetlig form och storlek som möjligt för jämn tillagning.

2 Sprid ut ett ark bakplåtspapper och vik den på längden för att ge det en lång pressveck. Öppna pergament tillbaka upp och borsta alla utom den yttre tum av den uppåtriktade sidan med ett tunt lager av vegetabilisk olja.

3 Pile färska örter, grönsaker eller frukter på den ena sidan av veck uppgå till cirka dubbelt så stor volym av en enda kyckling portion. Squash, fänkål, äpplen och potatis alla fungerar bra i pergament påsen när de tunt skivad. Upprepa processen för att skrynklas bakplåtspapper och pålning produkterna separat för varje individ kyckling servering.

4 Säsong alla sidor av varje kyckling bit och alla andra ätbara ingredienser med användning av salt och peppar tillsammans med en favorit krydda blandning. Vitlök, paprika och oregano fungerar bra tillsammans med smak av kyckling och andra örter ångas i pergament påsen.

5 Placera en enda erfaren kyckling portion på toppen av varje stapel av aromatiska råvaror och stänga bakplåtspapper längs vecket. Klipp bort överflödigt pergament från hela livsmedels högar så det finns ungefär sex inches fritt utrymme i alla riktningar. Påsen kan skäras offentlig har rundade kanter.

6 Skrynkla kanterna som du gör en-tums viker in mot maten från alla öppna sidan av påsen. Vik och veck hörnen i när man viker möts. Sluta vika in när det är ca 2 inches fritt utrymme kring maten.

7 Nyp toppen av påsen, precis ovanför kycklingen stycket, och klipp ett par halv-tums slitsar med hjälp av spetsarna på en sax. Dessa små ventiler reglerar fuktnivåer och hålla påsen från att explodera eller utspelas under trycket av ackumulerade ånga.

8 Placera en av påsarna på en mikrovågsugn skål och centrera den i mikrovågsugnen. Koka varje påse för sig på hög i tre minuter. Sätt i stektermometer genom en av ventilerna och ta en läsning på mitten av kyckling delen.

9 Mikrovågsugn pergament papper kyckling portioner i 30-sekunders intervall tills den når 165 grader Fahrenheit. Ta skålen från mikrovågsugnen och låt den vila på disken i tre minuter. Noggrant klippa den bakplåtspapper påsen öppen för att undvika att brännas av den utströmmande ånga.

Tips

  • Lägg en matsked vitt vin till påsen före matlagning för en mer komplex smak i buljongen.
  • Påsar kan göras i förväg och förvaras i kylskåp tills du är redo att koka dem senare samma dag eller nästa.
  • Avsluta tillagad kyckling genom att placera en tesked saltat smör ovanpå för att göra måltiden mer rik.
  • Ånga brännskador kan vara svår och smärtsam. Öppna aldrig påsar när de först kommer ut ur mikrovågsugn.

  

Kommentar