De bästa ställena att leva till en Modedesigner

November 30

De bästa ställena att leva till en Modedesigner


Även om du kan bo var som helst och vara en modedesigner, hittar du det lättare att lyckas om du bor i närheten av åtgärden. Mingel med andra i branschen ger möjlighet att nätverk så att du kan börja göra sig ett namn. Världens främsta modehuvudstäder är det bästa stället att bo om du planerar en karriär som modedesigner.

Milano

Förutom att vara en av de modehuvudstäder i världen, är Milan Italiens största stad och huvudstad i regionen Lombardiet. Även Milan har en snabbare takt och en högre levnadskostnader än andra italienska städer, såsom Rom, Venedig och Neapel kommer du att vara omgiven av några av de största namnen inom mode. Rötterna av mode i Milano inleddes under renässansen. Stora etiketter i mode som Versace, Moschino, Dolce & Gabanna, Armani och Prada har sitt huvudkontor i Milano.

paris

Paris krediteras med att vara världens första huvudstad mode. Haute couture (en av snälla designer) hus etablerades i slutet av 1800-talet. Idag den "gyllene triangeln" av Paris, som bildas av Champs-Elysées, Avenue Marceau och Avenue Montaigne, är hem för de mest eliten modehus i världen. Chanel, Christian Dior, Givenchy, Yves St Laurent, Jean Paul Gaultier och Louis Vuitton är bara några av de stora modenamnen som finns i Paris.

New York

Om du föredrar att bo i USA, både Miami och Los Angeles har stora och inflytelserika modescener; dock New York The place to be. Med stora delar av Europa i spillror under andra världskriget, hade USA en möjlighet att kapitalisera på många branscher. New York intensifieras för att fylla hålet i modevärlden och höll sin första modeveckan i juli 1943. populära amerikanska designers som Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Michael Kors, Donna Karan och Vera Wang är alla med huvudkontor i New York.

london

Som ett av världens ledande centrum för finans, konst, underhållning och handel, är det ingen överraskning att London har utvecklats till en av världens modehuvudstäder. Dess modescenen är relativt ny med sin första modeveckan hölls 1984. Du kanske inte njuta av Londons ökänt trist väder, men som en modedesigner du kommer att få möjlighet att arbeta för eller mingla med stora brittiska designer namn som Stella McCartney, Alexander McQueen, John Galliano, Paul Smith, Christopher Bailey och Vivienne Westwood.


  

Kommentar