Hur man gör kokosolja hemma

December 2

Hur man gör kokosolja hemma


Kokosnötolja har många användningsområden runt om i världen. Det är hög i näringsvärde och används som livsmedel, näringshälsotillskott, och i skönhetskurer såsom hår och hud hudkräm. Även om det är en tidskrävande process, är mycket lätt att göra din egen kokosolja. Att lära sig att göra kokosolja hemma kommer att se till att du har den bästa kvaliteten kokosolja för en bråkdel av priset.

Instruktioner

1 Gå till din lokala fruktmarknaden eller livsmedelsbutik och köpa en kokosnöt. Välj en tung kokos fri från sprickor och läckage som har en riklig mängd vätska. Du kan avgöra detta genom att hålla kokos i ena handen och skaka den för ljudet av vätska. Kontrollera kokosnöt för en linje runt mitten som scoring; en skårad kokosnöt är mycket lättare att öppna.

2 Töm mjölken från kokos genom stadigt trycka på ishacka i de tre svarta hål på toppen av kokos tills punkterad. Tappa kokosmjölk i en skål.

3 Placera kokos på skärbräda. Håll kokos stadigt med ena handen. Kraftfullt slå kokos längs den perforerade linjen i mitten med den trubbiga sidan av köttet köttyxa tills kokos delar isär. Detta tar ungefär tre hårda slag.

4 Ta bort kokos kött från trasiga kokos bitar med hjälp av en kokosnöt skrapa. Placera skrotas kokosnöt kött till en bit av cheesecloth. Pressa cheesecloth över skålen så kokosmjölk är ansträngd från skrotade kokos kött.

5 Blötlägg cheesecloth med pressade kokos kött i vatten i några minuter. Sedan pressa duken över skålen igen för att avlägsna resten av mjölken från cheesecloth.

6 Täck skålen av kokosmjölk och låt stå ostört under 15-20 timmar vid rumstemperatur. Kokosmjölk kommer att separera i tre skikt. Det översta skiktet är protein, är det andra skiktet av olja och bottenskiktet är vattnet.

7 Avlägsna proteinskikt genom att skumma bort det med en sked. Med hjälp av en kalkon baster, försiktigt suga upp kokosolja och placera den i en ren och torr behållare. Var noga med att inte blanda oljan med bottenskiktet av vatten. Se till att spetsen på baster är i oljeskiktet innan sugning för att säkerställa att endast oljan avlägsnas.

Tips

  • Store kokosolja i kylskåp för att hindra den från att förstöra.
  • Var mycket försiktig när den träffar en kokosnöt. Använd endast den trubbiga sidan av kött köttyxa att träffa en kokosnöt.

  

Kommentar