Hur Angelfish reproducera?

August 5

Hur Angelfish reproducera?

Grunderna i Angelfish Avel

Angelfish som är redo att föda väljer kompisar på egen hand. Om de är i en grupp av fisk, kommer de att välja ett område av tanken att hävda som sin egen och sedan skydda den från deras tank kompisar. När de har integritet, kommer paret av fisk välja en plan yta i tanken. De kommer att förbereda ytan genom att rengöra det i ca 24 timmar. Då honan lägger ägg och hanen, efter tätt bakom henne, befruktar dem. De kommer att upprepa mönstret flera gånger i cirka två timmar, och efter 24 timmar äggen kommer att vara helt befruktade. Föräldrarna kommer att vaka över äggen och ynglen när de kläcks, eftersom Angelfish är inte benägna att äta sina barn.

Tecken på Lek

Den mest märkbara tecken på att leken är på väg att ske mellan ett par av angelfish är hopkopplingen-off beteende. Kvinnor som är redo att leka kommer att visa en utbuktande mage och kan bli mer aggressiv mot tank kompisar. Två vuxna angel som är redo att leka kommer att tillbringa tid grooming varandra. Eftersom tiden för lek drar ännu närmare, kommer den överordnade fisk börja rengöra en lekplats.

Att hitta ett avelspar

Den svåraste delen om avel Angelfish i fångenskap är att bestämma vilken fisk är män och som är honor. Detta är nästan omöjligt tills parning har börjat. Av denna anledning kommer de flesta akvarium ägarna hålla cirka sex vuxna fiskar i sin tank. Detta ger en god sannolikhet för att ha åtminstone en av varje kön. Fisken sedan bevakas noga för tecken på parning av. Angelfish som har varit på en hälsosam, levande kost kommer att vara redo att föda när de når 8 till 12 månaders ålder. I den här åldern är de åtminstone 2 inches i längd.

Avel Angelfish i fångenskap

Angelfish inte behöver någon speciell inställning att föröka sig i fångenskap. Om tanken är stor nog för fisken innehåller, med en manlig och kvinnlig av fertil ålder, kommer de sannolikt att leka. Akvarium ägare som vill uppmuntra lek kan ge sina havsängel med en lek skiffer. Detta gör det möjligt för ägaren att avlägsna äggen att placera dem i en annan tank om så önskas. Detta kan uppmuntra snabbare avel, eftersom fisk som inte tar hand om sina ungar kan föda igen inom 10 dagar. Oavsett om de är kvar med föräldrarna eller kläcktes i en separat tank, kommer äggen kläcks mellan 48 och 72 timmar efter att de lades. Ynglen behöver inte matas först, eftersom de kommer att leva på sina äggula säckar förrän om den femte dagen efter kläckning. Bästa maten för nya angelfish yngel är nyligen kläckts artemia.


  

Kommentar