Hur man kan stoppa hundar från Montering andra hundar

May 15

Hur man kan stoppa hundar från Montering andra hundar


Hund montering i valpar och unghundar (under två år) är lika vanligt som skällande och viftar i hundens värld. Montering blir problematiskt, men när den utfärdar från aggression. Dominerande hundar montera andra hundar väl passerat puppyhood och göra det oftare. Om så är fallet med din hund, kan du lära ett alternativt beteende att ändra sin impuls att montera andra hundar och hävda dominans.

Instruktioner

1 Ta hjälp av en vän för att hantera en andra hund på koppel. Den andra hunden bör ha en lugn disposition men inte vara undergiven eller rädd för andra hundar. Den riktig hund ska kunna göra mjuka, varma ögonkontakt med en förare och inte titta bort avger en låg morra eller falla till marken och rulla (alla tecken på en fruktansvärd temperament).

2 Börja med din hund på koppel, klickern i handen, behandlar i en plast baggie i fickan eller i en "bete bag" --- en snabb tillgång påse - ansluten till linningen.

3 Håll båda hundarna på koppel och arbete i ett öppet område. Låt hundarna att se varandra men hindra dem från mötet - lämna ca 10 fot mellan hundar. Varje gång din hund tittar på den andra hunden eller visar lugn intresse klick och belöning med en behandling. Var konsekvent med att klicka och givande. Tumregeln är att klicka som hunden ger dig det beteende du vill och omedelbart följa upp med en belöning.

4 Minska avståndet mellan hundar. Klicka och belöna alla lugna intresse i den andra hunden: blickar i sin riktning, sniffar i luften eller har en pjäs båge. När en hund sträcker sina framben till marken, sänker huvudet och bröstet och något föder upp sin bakom, det betyder att det demonstrerar "Jag vill vara vänner." Om din hund hårdnar eller fixerar på den andra hunden med en hård blick som är ett tecken på aggression. När detta händer, öka avståndet mellan hundar och gradvis minska avståndet igen endast när din hund kan behålla sin lugn som du framsteg. Avsluta sessionen om din hund blir upphetsad och ofokuserad som du minskar avståndet. Försök igen nästa dag i stället tvinga utbildning.

5 Titta på din hund nära när den närmar den andra hunden. Klicka och belöna varje instans av normal hälsning beteende: sniffa varandra, spela bågar, mjuk ögonkontakt eller gäspningar. Håll koppel lös. Ryck inte din hund borta eller öka spänningen medan din hund beter sig väl i närvaro av den andra hunden.

6 Övervaka din hunds kroppsspråk. Om det sänker sitt huvud eller visar tecken på att det handlar om att montera genom att sätta sitt huvud över hundens skulderbladen direkt bakom nacken, kallar sitt namn lugnt. I samma ögonblick din hund gör ögonkontakt med dig eller vänder i din riktning, klicka och belöna med en behandling. Tricket är att avbryta din hunds impuls att montera innan det visar tecken på att man vill montera den andra hunden. Dessa signaler är subtil. Med praktiken kommer att upptäcka dem att bli andra natur.

7 Upprepa denna övning i flera dagar. När din hund svarar det ögonblick du kallar det bort från den andra hunden, med ett huvud tur ögonkontakt eller kommer till dig, lägga till en fras att betyda, "Montera inte." Många tränare rekommenderar fraser som "Lämna det" eller "Off".

8 Låt hundarna hälsar på koppel. Klicka och belöna vänliga beteende. Öva att säga din hund namn med din valda frasen innan din hund fästen, gradvis lägga avståndet mellan dig och din hund. Öva denna övning ofta. Slutar en monterings problem kommer att ta upprepade försök före framgång. Med massor av träning, kommer du så småningom fånga hundens uppmärksamhet med frasen på olika avstånd. Så småningom kommer du att kunna ringa upp din hund även när det inte är ansluten till koppel.

Tips

  • Undvika grupper av hundar när undervisning en alternativ beteende till problematiska monteringen.
  • Avsluta sessionen snabbt och inte låta din hund att hälsa den andra hunden om det visar spänning eller dominerande kroppsspråk --- fixering med en hård blick, muskelstelhet, skällande, morrande eller dra mot hunden ska avsluta sessionen. Inte skrika, slå eller knäppa koppel för att korrigera din hunds beteende. Lugnt ta med din hund tillbaka till huset och låta hunden slå sig ner i en låda eller lugnt område i huset.
  • Om din hund har monterats och bitit en annan hund, omedelbart söka hjälp från en veterinär beteendevetare eller certifierad hundtränare som använder positiv förstärkning träningsmetoder. Försök inte att träna en aggressiv hund med en bit historia utan professionell hjälp.

  

Kommentar