Hur att rensa en molnig akvarium

December 23

Hur att rensa en molnig akvarium


Flera saker orsakar en molnig akvariet. Om akvariet är nya eller nyligen har fått nya fisk, till exempel, blir vattnet grumligt på grund av bakterie justeringar nivå i hanteringen extra avfall. Alternativt, om din akvariet har inga nya tillägg och vattnet blir grumligt, krävs det att undersöka möjliga orsaker för att skydda din fisk.

Instruktioner

Test Vatten för orsaken till Molnighet

1 Samla 1/2 kopp akvarievatten att mäta mängden av pH, nitrat, nitrit och ammoniak i vattnet.

2 Utför testerna enligt testkitet tillverkarens anvisningar. Läs instruktionerna noggrant.

3 Bestäm om det finns ett överskott av ammoniak, nitrat eller nitrit genom att jämföra resultaten av de tester med färgkarta som medföljer testkitet. Kontrollera att pH är stabilt genom att kontrollera ofta, särskilt om din tank är ny. Ett pH som är alltför alkalisk, eller över 7,0, gör att vattnet verkar grumliga på grund av de överskjutande upplösta fosfater, silikater eller tungmetaller.

4 Lägg till en lämplig vattenbehandling för att motverka problemet. Till exempel kommer en ammoniak neutralizer ändra ammoniak i en icke-giftig form. Överskott nitrater och nitriter bidra till grumligt vatten genom att uppmuntra algtillväxt. Om nitrater är problemet, sedan tillsätta en kväve ta bort media till filtret hjälper.

Steg till Clear Grumligt vatten

5 Förändring 20 procent av akvariet volymen. Detta tar bort en del av det skräp och bakterier som orsakar grumligt vatten. Gör detta varje dag i en vecka.

6 Dammsug grus med en grus vakuum för att avlägsna skräp och överskott bakterier. Detta moln tillfälligt vatten genom omrörning upp organiskt material bosatte sig i gruset substratet. Filter ta bort skräpet.

7 Skaffa en handfull grus från en etablerad tank. Detta grus innehåller nyttiga bakterier som bryter ner avfallet i vattnet och minska grumlighet. De flesta djuraffärer ger detta om bad.

Andra tips till Clear Grumligt vatten

8 Mata fisken endast det belopp som de kan äta i 10 minuter. Övermatning orsakar bakteriell överväxt, vilket resulterar i grumliga vatten.

9 Lägg akvarium salt och vatten balsam till tanken. Salt hjälper fisk bekämpa sjukdomar. Vatten balsam bort skadliga kemikalier, såsom ammoniak, klor och kloramin.

10 undvika överbeläggning tanken. Alltför många fiskar i en tank betonar fisk och överväldiga både filtret och nyttiga bakterier.

Tips

  • Förhindra grumligt vatten genom att rengöra gruset ordentligt åtminstone en gång i månaden.
  • När vattnet inte längre är grumlig, ändra 20 procent av vattenvolymen två gånger i veckan för att hålla det klart.

  

Kommentar