Kreativa och hälsosamma mellanmål för barn

July 18

Kreativa och hälsosamma mellanmål för barn


Som förälder är ditt barns hälsa prioriteras. Mata dem hälsosam mat är inte alltid lätt för förälder till en picky eater eller mamman som arbetar sent. Att hitta hälsosamma mellanmål med en bit av en kreativ känsla kan vara svaret på de afterschool mellanmål blues.

Snabb smälter

Att göra en hälsosam smälta stil smörgås för ett mellanmål är ett snabbt och enkelt sätt att erbjuda god näring blandas med roliga. Välj mager ost sorter och friska bröd, inklusive fullkorn pitas eller ens våfflor. Sätt ut pålägg så att barnen kan plocka sina egna, såsom hackade tomater och paprika. För ett hälsosamt alternativ till pizza, prova ost på pitabröd eller några hackad kalkon och schweiziska på fullkorn skivat bröd. Friska krackningsanläggningar kan också fungera som en skorpa för en mängd olika artiklar. Låt barnen experimentera med kryddor. Oregano, basilika och timjan kan lägga till smak utan den allestädes närvarande salt. Pop dina skapelser på en cookie plåt och hålla dem i ugnen. I ungefär tre minuter i en 400 graders ugn, kommer du att ha ett hälsosamt mellanmål dina barn kommer att äta.

Skaka om

Ut mixern för friska, snabba mellanmål med en kick av protein. Proteinshake blandar finns i många varianter, bland annat tillsatt protein, fibrer eller specifika vitaminer. Markera flera smaker som dina barn kommer att gilla, och åtminstone en i vanlig eller vanilj. Var noga med att hålla skumma eller lättmjölk tillgängliga och massor av färsk frukt. Låt dina barn skapa sina egna hopkok välja olika kombinationer av frukt och skaka smaker. Vaniljextrakt, sockerfri choklad, honung eller melass kan också läggas till mixen för en kick av friska söt. På en kall dag, överväga att värma upp skakar men använd din diskretion eftersom vissa kombinationer kanske inte klarar sig bra när det värms upp.

Food Art

Låta ditt barn vara kreativa med sin mat kan vara en lösning för kräsen. Skära upp frukt eller grönsaker till former som kan uppfattas som ögon, näsor, munnar och öron kan göra en rolig ansikte på en platta, eller udda former kan göra en modern konst mästerverk vid köksbordet. Lägga livsmedel, såsom pudding med lättmjölk eller fettsnål yoghurt, kan lägga till mixen för doppa.


  

Kommentar