Hur att laga mat med torkade blåbär

February 4

Hur att laga mat med torkade blåbär


Blåbär är en av de bästa frukter att införliva i en hälsosam diet. De är låga i kalorier och full av antioxidanter och vitamin C. näringsämnen i blåbär är bra för hjärtat, matsmältningssystemet och ögon. Matlagning med torkade blåbär är inte svårt; du kan lägga till dem lätt till granola mixar, kombinera dem med andra ingredienser i bakade recept, eller rehydrera dem om du gör ett recept som kräver färsk frukt.

Instruktioner

1 Skapa din egen hemlagad granola genom att kombinera en kopp torkade blåbär med 3 koppar havregryn, halv kopp solrosfrön, halv kopp mandlar, 1/4 kopp vetegroddar, 1/2 kopp farinsocker, och 1 msk. av kanel. Lägg 1/2 kopp smält smör och halv kopp honung till de torra ingredienserna och blanda dem väl. Sätta blandningen i en 13-för-9-tums bakplåt och baka den i en 350-graders Fahrenheit ugn i 15 minuter. Rör om blandningen var femte minut. Ta granola från ugnen och låt blandningen svalna och förvara den i en sluten behållare.

2 Använd torkade blåbär när du gör ett recept som ger en tjock eller tung smet som normalt skulle orsaka färska eller frysta blåbär att bryta eller blöda. Gör blåbär muffins genom att kombinera 1 3/4 koppar mjöl, 2 1/2 tsk. bakpulver, 1/2 tsk. bakpulver, 3/4 tsk. salt, 1/4 kopp socker och 1 kopp torkade blåbär i en stor skål. Lägga ett ägg, en kopp mjölk, och 4 oz. smält smör. Blanda väl och häll blandningen i smorda muffinsformar. Baka på 400 grader Fahrenheit i 25 minuter. Skapa mini blueberry muffins genom att använda en mini-muffin tenn och justering av baktiden till 12 till 15 minuter.

3 Rehydrera torkade blåbär, tillsätt en kopp blåbär och en kopp vatten i en skål. Blanda väl, täcka blåbär och kyla dem över natten. Tillsätt rehydrerade blåbär till recept för pannkakor, kakor och muffins. Gör blåbär sås genom att lägga till 3 koppar de rehydrerade blåbär till en kastrull innehållande en kopp socker, 1/2 msk. av majsstärkelse, 2/3 kopp vatten, 1 msk. citronskal, 1/8 tsk. av kanel och 1/8 tsk. salt. Koka på medelvärme tills vätskan tjocknar. Smaka såsen och tillsätt mer socker om det behövs. Låt blåbär svalna och förvara dem i kylskåp.


  

Kommentar