Hur mycket vatten Har min Kräftor behöver i ett akvarium?

October 28

Hur mycket vatten Har min Kräftor behöver i ett akvarium?


Kräftor är attraktiva, vackra sötvatten hummer liknande varelser. De gör stora akvarium husdjur, eftersom de är lättare att mata och ta hand om jämfört med fisk. Men när du håller kräftor som husdjur, behöver du information om hur mycket vatten denna varelse behöver. Många människor hamna förlora sina sällskapsdjur kräftor eftersom de inte har ordentlig kunskap om vattenbehov kräftor.

Akvarium med Strålsamlare

Kräftor har gälar och andas syre från vattnet. Om ditt akvarium är utrustad med en luftare, kan du fylla akvariet helt. Luftaren kommer att hålla syrehalten i vattnet. Dock hålla ett vakande öga på vattnet och ändra det ögonblick vattnet luktar lite utanför. Om du övermatar kräftor, kommer vattnet att få stinkande snabbt, eftersom överbliven mat kommer att ruttna. Det är bäst att ändra runt 25 till 50 procent av vatten en gång i veckan.

Akvarium utan Strålsamlare

Utan en luftare, kommer en kräftor dö eftersom det inte kommer att kunna uppfylla sina syrebehov. Därför, om du inte använder en luftare, inte fylla akvariet fullständigt med vatten. Fyll bara några inches av vatten i akvariet och en sten, så att kräftor kan komma ur vattnet om det behövs. Detta kommer att förhindra kräftor från att drunkna i unoxygenated vatten. Dessutom ändrar allt vatten en gång i veckan för att förhindra den från att gå dåligt eller illaluktande, och syrebrist.

vatten Tillsatser

Använda en dechlorinator för att ta bort klor från vatten. Det är en bra idé att lägga lite vätska kalcium till vattnet för att underlätta utveckling av kräftor exoskelett när det genomgår ömsat.

Bostäder en Kräftor

Den idealiska akvarium storlek för en kräfta är en 10-till-15 liters tank. Det är klokt att inrymma en enda kräftor i en tank, eftersom de är territoriella och kan slåss med varandra. Kräftor kräva en hel del ställen att gömma sig, eftersom de älskar att gräva och gräva. Har grottor, ihåliga stockar och lera blomkrukor i akvariet där kräftor kan gömma sig. Hålla locket ordentligt stängt, eftersom dessa varelser är kända för att klättra ut ur sina höljen. Om du vill kan du odla vattenväxter i akvariet, men kräftor äter dem. För dekoration, använda plastväxter, annars normala vattenväxter är bra.


  

Kommentar