Vad är K-9 Cool västar?

July 26

Vad är K-9 Cool västar?


Hundar är aktiva året runt. De kan springa, söka, spela och jaga under alla årstider. I varmt väder kan en hund lätt bli för varmt och lida värmeslag. Den inre temperaturen kan stiga snabbt över normal kroppstemperatur. Detta kan vara skadligt för hunden. En snabb slang ned med kallt vatten kan hjälpa, men för arbetande hundar, kan en kylande väst vara en bättre lösning. Kylvästar för hundar är utformade för att hålla hundar bekväm under varma dagar.

stilar

Kylvästar för hundar finns i olika stilar. Västar med inbyggda absorption förpackningar suga upp vatten som långsamt avdunstar att hålla hunden svalt. Västar med fickor hålla kylda kallt förpackningar. Karossutformningar inkluderar västar som passar över hunden tillbaka och sidor. Andra linda runt hela bålen. Abdominal västar är utformade för att spänna fast med den kylande delen endast på den nedre delen av bröstet och buken.

Betydelse

När hundar är varmt, kyla de ner med flämtande som drar in luft i lungorna. De har blodkärl som kan vidgas och kyla blodet, men en aktiv hund värmer snabbare än kroppen kan avleda värme. Arbeta och spela kan höja hunden temperatur över sin normala 100-102 grader Fahrenheit intervall. Vid 104 till 106 grader, sker värmeslag. Över 107 grader koma, kan stroke och död inträffa.

Fungera

Kylning västar hålla kroppen kärnan från att överhettas så att hunden har en normal kroppstemperatur. Med avdunstning jackor är västen indränkt i vatten och lindas runt hunden. De avdunstande vatten vekar värmer ur hundens kropp. Kallt förpackningar i västar fungerar genom att tillhandahålla en sval skikt mot hunden för att absorbera kroppsvärme och skydd mot hot utetemperaturen.

användningar

Cool västar är väl lämpade för militärhundar som arbetar i tuffa torra klimat. Jakthundar fångas upp i spänningen i sitt arbete och är benägna att värmeslag. En kylväst håller hunden från överhettning och buffrar den mot klistermärken och borste. Visa hundar i ringar eller på agility kurser nytta av nedkylning före och efter att ha utfört för att hålla dem alert.

överväganden

Hundar som reser vandring, cykling eller kör med sina ägare gynnas västar i hög synlighet färger och reflexband för säkerhet. Cool västar är robust och ger vinter skydd mot vind och kyla. Västar enkla att sätta på och ta bort är mer sannolikt att användas än besvärliga kylmantel. En cool väst är mindre kostsamt än att ta en värme betonade hund på en akut resa till veterinären.


  

Kommentar