Hur kan jag få en hund att sluta äta området mattor?

August 1

Hur kan jag få en hund att sluta äta området mattor?


Du älskar din hund, men dess överdrivna tugga beteende driver dig galen. Area mattor är inte avsedda att ätas, men det är upp till dig att ge din hund med rätt leksaker, distraktioner och utbildning i syfte att sätta stopp för denna oönskade beteende.

Varför Hundar Chew

Hundar tugga för en mängd olika skäl. Din hund får inte äta ditt område matta att vara stygg. Tugga är ett normalt beteende för hundar, speciellt valpar. Din hund kan tugga på grund av tristess eller stress, eller att den spelas. Om du har en valp, kan det vara tandsprickning.

Lek och motion

Om din hund tuggar på saker Det bör inte, såsom dina område mattor, är det viktigt att ge positiva utlopp för din hunds energi. Se till att din hund är att få massor av motion. Detta kommer att hålla sin kropp och själ aktiv och hålla den från att ha för mycket extra energi. Ge din hund med regelbunden uppmärksamhet och tillgivenhet. Din hund kan äta dina mattor på grund av tristess, och detta kommer att hålla det upptagen.

Ge din hund med leksaker som det är tillåtet att tugga på, Detta kommer att uppmuntra din hund att välja positiv tugga beteende istället för att äta dina mattor. Välj inte leksaker som liknar objekt som du inte vill att din hund tuggar på, och inte använder hushållsartiklar som trasor eller gamla skor som leksaker; din hund kommer att vara mer benägna att tugga på olämpliga föremål om du gör detta. Istället väljer slitstarkt gummi eller nylon hund leksaker eller andra typer som din hund har tugga. Ha alltid uppsikt över din hund när den tuggar på sina leksaker för att se till att det inte kvävas eller svälja några bitar.

Fånga din hund

Endast skälla din hund om du har möjlighet att fånga det i handlingen att äta din matta. Inte straffa din hund om händelsen inträffade i det förflutna. Upprätta ett kommando, såsom "lämna det", för att konsekvent använda när din hund tuggar på något den inte borde. Agera snabbt, skrämma din hund med kommandot, beröm din hund när den slutar tugga på mattan och sedan omdirigera din hund att tugga på sina leksaker. Förbli lugn men bestämd; inte träffa din hund.

andra överväganden

Om du har en valp, kan du överväga att ta bort området mattor om de blir ett problem för din hund tuggar. Vänta tills din hund är lite äldre och görs barnsjukdomar innan återinföra mattor till ditt hem.

Överväg att använda en bitter smak spray på områdena dina mattor som din hund tuggar. Dessa kan vara kraftfulla avskräckande. Om du fortsätter att kämpa med din hunds negativa tugga beteende, konsultera en hund tränare för råd om hur man ska behandla din specifika hunds fall.


  

Kommentar