Hur man behandlar Kanin öronskabb

January 28

Psoroptes cuniculi är en seg och smärtsam öronskabb angrepp som kan påverka kaniner. En mycket smittsam parasit, är öronskabb överförs genom nära kontakt med ett smittat djur. Den förekommer oftare hos unga djur, särskilt de som tillbringar tid utomhus eller på en gård med många andra djur. Symtomen omfattar intensiv repor på öronen och huvudet, överdriven huvudet skakar, hudrodnad inne i örat och tjocka rödbrun skorpor i örat. Du kommer att behöva se en veterinär för att få ett receptbelagt läkemedel, selamectin, att döda kvalster, men du kan ge din kanin en liten lättnad hemma.

Instruktioner

1 Linda din kanin i en handduk för att hålla henne från att sparka eller hoppande bort.

2 Mätta en bomullstuss med mineralolja och pressa några droppar i din kanin öron.

3 Massera basen av kanin öron att lossa skorpan.

4 Använd en bomullspinne för att försiktigt ta bort skorpan.

5 Upprepa steg 2 till 4, tillsätta några extra droppar olja, om jordskorpan är mycket tjock.

Tips

  • Omslag din kanin i en handduk - för administrering av läkemedel eller klippning naglar - kallas en "kanin burrito." Om du är osäker på rätt teknik, det finns många instruktionsfilmer, inklusive denna (se Resurser).
  • Om du misstänker att din kanin kan lida av öronskabb --- eller någon örat problem --- bör du boka tid för att se din veterinär omedelbart. Om den lämnas obehandlad, kommer din kanin lider av smärta och obehag och kan permanent skada öronen med överdriven repor. Öronskabb är mycket smittsam.
  • Dra inte eller plocka för att tvinga skorpa av din kanin öron. Detta kan riva huden och lämnar öppna skrubbsår som är mottagliga för infektion.

  

Kommentar