Vad är Kojic syra som används för?

August 17

Vad är Kojic syra som används för?


Kojinsyra är en naturlig produkt som tillverkas under fermentationsprocessen av den japanska risvin skull. Det är svamp till sin natur, som gjorts av sådana svampar som Aspergillus oryzae, som också är en ingrediens som används i fermenteringen av sojabönor. Namnet "koj" är ett gemensamt namn för bakterier, som betyder "kultur" på japanska. Kojic syra används som en hud-ljusare medel, eftersom det har egenskaper som hämmar melanin (pigment) bildning. Den används också i livsmedelsindustrin för frukt och fisk och skaldjur, och inom den medicinska industrin för att eliminera fria radikaler. Det är allmänt konsumeras i den dagliga japanska dieten för vad som tros vara en mängd olika hälsofördelar.

Lightening

Kojisyra fungerar som en hud blekning genom att hämma enzymet tyrosinas, vilket triggar produktionen av melanin. Det är emellertid en svår produkt att arbeta med eftersom den är instabil i naturen; till exempel, kommer exponering för solljus få den att bli brun och minska dess effektivitet. Utvärtes geler och mediciner som använder Kojic syra som den viktigaste ingrediensen är kända för att orsaka hudirritation, och därmed kombineras med kortikosteroid att minska effekten. De krämer och geler används för att lätta fräknar som orsakas av överexponering för solen, åldersfläckar, missfärgningar och andra pigment villkor.

livsmedelsapplikationer

Som livsmedelstillsats är Kojic syra används som ett naturligt konserveringsmedel som förhindrar brunfärgad skära frukt såsom äpplen. Livsmedelsindustrin använder det antingen att ändra färgen på en produkt eller att förbjuda ytterligare färgförändring. Det är särskilt används som ett antibrowning agent i skaldjur för objekt som räkor, hjälper till att hålla sin rosa färg och mogna omogna tomater. Kojisyra används på samma sätt för att behålla färgen av kött och även för att verka som ett naturligt konserveringsmedel.

medicinsk användning

Som en välkänd antioxidant, är Kojic syra en imponerande renhållare av fria radikaler. Det har också vissa antibiotika och svampdödande egenskaper, som är mild, men den verkliga makten är i dess möjliga cancer-fighting och antiinflammatoriska egenskaper. Även om dessa är fortfarande testas, är personer som tar Kojic syra oralt som en cancer och antiaging tillägg.

Skönhetsprodukter

Kojic syra har länge använts i kosmetiska, hälsa och kroppsvård industri, som börjar med kropps geler och krämer för att jämna ut och ljusare hy. Tvålar med kojisyra är populära också, ofta i kombination med en exfoliant som lovar att mjuka upp huden. Som sådan, kan du också hitta den i badsalt, bubbla badprodukter, body lotion och vissa solskyddsmedel. Några tandkräm i Japan innehåller Kojic syra, på grund av dess antibakteriella och blekning egenskaper.

Varning

Vissa studier har visat Kojic syra för att vara cancerframkallande i lab möss, när de matades mycket stora doser under en längre tid. Möjligheten att denna risk kan överföra till människan är relativt låg, enligt International Agency for Research on Cancer (IARC). I en studie publicerad i volym 79 av monografier kallas "Kojic acid: Exponeringsdata" forskarna slutsatsen: ". Det finns otillräckliga bevis hos människor för cancerframkallande av Kojic syra" Även andra studier har bekräftat den synpunkt att Kojic syra är inte skadligt för människor, är frågan fortfarande upp till debatt.


  

Kommentar