Maskiner i produktion av såser: från blandning till Förpackningar

February 15

Maskiner i produktion av såser: från blandning till Förpackningar


Kryddor som majonnäs, ketchup, senap, salladsdressing, soja och mycket mer alla faller under kategorin av tillverkade såser. Dessa viktiga matlagning ingredienser bearbetas och förpackas i stora mängder av en serie av industriella maskiner.

Beredning av ingredienser

Framställningen av ingredienser för såser innebär vanligtvis maskiner som skördar några frukter, grönsaker eller nötter som kommer att gå i såsen, att massamaskiner vända dessa ingredienser till en massa, och lagringstankar för att hålla färska ingredienser innan de förvandlas till sås. Efterbehandlingsmaskiner används också i massaprocessen för att avlägsna överskottsfiber och göra såsen smidigare.

blandning

Efter ingredienser har bearbetats de är sedan redo att göras till sås. Ingredienserna kombineras i en bländare, som också kan fungera som en spis att värma ingredienserna; eller ingredienserna kan placeras i en separat matlagning tank för uppvärmning.

Förpackning

Sås passerar genom fyllningsmaskiner att tas i förpackningar. Temperaturen hos fyllningsmaskinen och förpackningen övervakas för att ge adekvat livsmedelssäkerheten. Förpackningarna märks sedan med en industriell etiketteringsmaskin.


  

Kommentar