Typer av Hårvax Behandlingar

October 11

Typer av Hårvax Behandlingar


Vaxning är hårborttagning behandling av val för många kvinnor, liksom vissa män. Hår återväxt brukar ta minst ett par veckor, och vaxning generellt tenderar att försvaga återväxt. Många människor väljer att gå till en skönhetssalong för denna behandling, undvika röran för att göra det hemma. Besöker en salong med några veckors mellanrum kan bli dyrt, men. Av denna anledning, många kvinnor väljer att använda vax i hemmet.

Hot Wax

Vaxning kan utföras med antingen varmt eller kallt vax, och varje metod har sina fördelar och nackdelar. Båda växer har mycket liknande ingredienser: ett vax bas, vanligtvis paraffin eller bivax, och ett harts för att hjälpa vaxet stick. Den varma metod tenderar att vara mer effektiva. Varmt vax är vanligtvis köps som ett hårt fast i en liten tub. Vaxet måste först smältas, och sedan appliceras med en träspatel till de delar av kroppen som användaren önskar vax. Denna metod är något rörigt, och vaxet rester som är kvar kommer att behöva tas bort, oftast med efterbehandling olja. Det finns två typer av varmt vax: mjuka och hårda.

mjukt vax

Mjukt vax appliceras med en träspatel efter att den har värmts enligt instruktionerna. Det återstår ganska kladdig och klibbig, och bör tas bort med tunna remsor av tyg som tillverkats enbart för detta ändamål. I allmänhet, är mjukt vax bättre lämpad för att ta bort fint hår. Mjukt vax har den extra fördelen av att vara lätt att tvätta bort.

Hard Wax

Hårdvax hårdnar ganska stadigt på huden. Det kan tas bort utan ett band; Därför är det ibland kallas no-strip vax. Hårdvax är skonsammare mot huden än mjuk, och tenderar att orsaka mindre känslighet och rodnad. Liksom mjukt vax, måste hårdvax först värmas i enlighet med tillverkarens instruktioner, och sedan appliceras med en spatel. När den görs rätt, tenderar hårdvax att orsaka mindre smärta än mjuk vax, men det är egentligen bara effektivt på grovt hår.

kallt Wax

Kall vaxning är den vanligaste metoden för personer som utför vaxning hemma. Kalla vaxremsor finns färdiga att använda, med vaxet redan tillämpas på remsan. Även om de är bekväma och mycket mindre rörigt, kan kalla vaxremsor vara lite mer smärtsamt att använda, och resultaten är inte alltid lika bra som de som uppnås med heta vax metoder.


  

Kommentar