Typer av Raffinos Socker

March 5

Typer av Raffinos Socker


Kolhydrat raffinos tillhör en större familj av socker och stärkelse. Raffinos innehåller tre monosackarider delar, vilket gör det till en oligosackarid, en term som reserverats för alla kolhydrater med tre eller flera mono-sackarider. Känd vetenskapligt som ämnen som glukos och fruktos, vanligen monosackarider få kallas enkla sockerarter. Raffinos, eftersom det innehåller tre monosackarider enheter, bryts ned till enkla sockerarter under rätt förutsättningar.

Källor Raffinos

Hittas i en mängd olika kolhydratrika grönsaker, ger raffinos majoriteten av den energi givande ämne i bönor, ärter och linser. Det är också i vissa spannmål som vete och råg. Gröna bladgrönsaker som kål, sparris, kronärtskockor, brysselkål och broccoli innehåller raffinos, liksom lök och svamp i mindre mängder. Även icke-ätliga växter som idegran tillverkning raffinos i sina blad och stjälk.

Raffinos och Jäst

Jäst använder energi från kolhydrater att reproducera, lämnar bakom enkla sockerarter och koldioxid. Korn innehåller höga halter av raffinos. Jästen i ett bröd recept bryter ned raffinos i vete, lämnar bakom koldioxidgaser som orsakar brödet att stiga och tillräckligt med socker för att ge limpan en brun skorpa eller förmågan att rosta till en gyllenbrun. Ju mer jäst i en limpa bröd, desto större är koncentrationen av socker. Tack vare raffinos, ljus, smakar fluffigt bröd sötare och skålar bättre än tyngre, tätare limpor.

Den Raffinos Taste Test

Nära släkt med socker, smakar raffinos söt men inte så söt som socker. Ren raffinos smakar ungefär 30 procent så söt som monosackarider eller enkla sockerarter. Detta innebär att raffinos ger en söt smak, men det krävs mer raffinos för att få samma smak. Ett recept med hjälp av raffinos kräver ungefär tre och en halv gånger så mycket raffinos till lika smak av socker.

Raffinos och Uppslutning

Betraktas som en osmältbar kolhydrat, går raffinos genom matsmältningssystemet oanvänd. Detta hjälper någon att räkna kalorier eller kolhydrater. Höga nivåer av raffinos ger smaken av socker utan att påverka insulinproduktion eller kaloriräkning. Många låg-kolhydrater livsmedel innehåller raffinos. Emellertid bryter jäst ned raffinos och människans matsmältnings innehåller naturligt jäst, särskilt i tjocktarmen. Detta skapar koldioxidbubblor i tjocktarmen, vilket leder till uppblåsthet, gas smärta och flatulens.


  

Kommentar