Canine Elbow Kirurgi

March 3

Canine Elbow Kirurgi


För människor som utvecklar smärta och rörlighet frågor på grund av skador på brosk eller ben i sina knäleder, kan kirurgi åtgärda problemet. Hundar kan uppleva liknande problem i sina armbågsleder. För vissa hundar, kan canine armbåge kirurgi ge lindring.

Canine Elbow Problem

Hundar kan uppleva hälsoproblem i sina armbågar som kräver kirurgi för att behandla. Artros i en hunds armbåge kan orsaka smärta och begränsar ledens rörelseomfång. Armbåge dysplasi inträffar när benen som bildar en hunds armbågsleden inte växa på rätt sätt. Detta medför armbågsleden att bli felaktigt. Detta kan leda till smärta och i svåra fall, hälta i drabbade extremiteten, enligt Kansas State University.

armbåge kirurgi

Före operation, kommer hunden ges narkos. En veterinär kommer att göra ett snitt på hundens armbåge och flytta undan musklerna i området så hon kan se hundens gemensamma. Medan den totala armbåge ersättning är tillgänglig, de flesta hund armbåge operationer fokusera på att ta bort skadade eller överskott brosk och ben. Kirurgen kan också ta bort eventuella benfragment som orsakar problem i leden, enligt "Textbook of smådjurskirurgi."

risker

Som med alla andra former av kirurgi, finns det en risk för att en hund kan uppleva en negativ reaktion på anestesin. Om detta händer, kan dess andning falla så lågt att den stannar, vilket kan leda till döden. Det finns också en risk för att hund armbåge kirurgi inte kommer att befria en hund smärta och rörlighet frågor, lämna hunden i samma skick som före operationen ägde rum.

Eftervård

Efter en hund genomgår armbåge kirurgi, kommer det att behöva vila och läka. Dess ägare bör hålla det i ett litet område, begränsa dess rörelse så att den inte kan skada sig själv genom att köra eller genom att försöka hoppa upp på toppen av möbler. En hund kan kräva hjälp att komma upp från en liggande position. En veterinär kan visa de enklaste sätten att hjälpa en hund röra sig som den återhämtar sig, enligt "The Complete frisk hund Handbook."

överväganden

En hund som utvecklar dysplasi i en armbåge kan också utveckla den i den andra armbågen, vilket kräver en andra operation för att lindra smärtan i den lem. Det finns en ärftlig komponent till armbågen dysplasi, så om en hund har villkoret illa nog för att kräva kirurgi, bör det inte vara uppfödda för att undvika risken för valpar som kommer att ha samma villkor.


  

Kommentar