Typer av ätbara Matlagnings Svampar

January 19

Typer av ätbara Matlagnings Svampar


Svampar är en mångsidig livsmedelsprodukt från Asien till Italien till Förenta Staterna. De är låga i fett och kalorier och de flesta svamp innehåller stora mängder fibrer, protein och kalium. Ätliga svampar är antingen kommersiellt odlade eller kommer från naturen. Var noga med att köpa svamp från en bondemarknad eller stormarknad och försök inte att föda för din egen i naturen tills du är säker på att du kan se skillnad mellan en ätbar svamp och en giftig en.

shiitake

Shiitake, eller svart skog, kan svamp variera i färg från brun till svart och kännetecknas av sina paraplyformade lock och vidöppna slöjor. De är rika och fyllig i smaken och ta på en meatlike konsistens när det tillagas. Ursprungligen odlas i Kina, de odlas i många delar av världen.

Ostron

Både ostron svamp fläkt liknande, rafflade mössa och ostron liknande smak är orsaken till sitt namn. När kokta, utvecklar svampen en sammetslen konsistens och något söt smak som gör den till en mångsidig ingrediens och smakämne i många rätter. Locket är tunn och kockar snabbt, så ostronskivling används ofta i stek rätter eller läggas till såser, soppor och sautérade rätter på allra sista steget i matlagning. När kort värms i olja eller smör, kan de ge smak och karaktär till såser som hälls över kött- och fiskrätter.

Porcini

Karljohanssvamp säljs ofta torkas och måste beredas med vatten innan tillagning. Porcini liknar sagan flugsvamp och är skarp i både smak och doft. Den italienska mängd karljohanssvamp odlas i skogen i Italien och är mycket uppskattad av gourmet kockar över hela världen.

Murkla

Den konformade murklor svamp är en svampig svamp som har en rökig och nötaktig smak. De är bland de dyrare ätliga svampar tillgängliga och finns i svart, guld och vita sorter. Ju mörkare Morel, desto mer intensiv dess smak. Murklor används ofta i smör eller krämbaserade såser.

Kantarell

Kantareller finns torkad, konserverad och färska. När färska, de är dyrare. De vas-formad och varierar i färg från ljust gul till orange; när kokta, de erbjuder en woodsy och delikat smak till rätter. Kantarell släta struktur innebär att det är en idealisk ingrediens i sallader, såser och risotto. De gör en utmärkt sida skålen och framställs enkelt genom sauteing i smör och vitlök.


  

Kommentar