Hur man identifierar en orientalisk Shorthair katt

October 24

Hur man identifierar en orientalisk Shorthair katt


Oriental korthår katt är en mycket gammal art som härrör från siames rasen. Det är från denna ras som balinesiska och javanesiska arter skapades. De var ursprungligen framavlade för att skapa en större mångfald av färg i en katt, men ändå behålla den Siamese formen. Oriental korthår klassificeras som en "främmande kropp typ" men det har blivit mycket populär i Europa och USA för sin smidiga, staty formen och kärleksfull uppträdande.

Instruktioner

Identifiera en orientalisk korthår

1 Börja med att titta på kattens allmänna form och storlek. Katten ska vara elegant, fin benstomme och smidig. Kattens linjer bör vara något kantig och smalna ner benen och nacke. Detta är en liten art och hanarna väger sällan mer än tio pounds, honorna åtta. Svansen ska vara lång, smal och nästan hårlös.

2 Undersök kattens päls. Det bör vara mycket fin och silkeslen. Pälsen ska vara så kort som ska visas som en fin fuzz under vilken kattens hud ska vara synlig. Denna korta fuzz innebär muskler och ben katten ska vara klart synliga, vilket gör det verkar kantig och känslig. Det finns över trehundra färgvariationer på skiva och accepteras för Oriental korthår. Så kattens färg är ingen hjälp att identifiera arten. Men kattens mönster kan hjälpa begränsa möjligheterna. En orientalisk korthår kan bara ha en randig tabby eller vanlig enfärgad päls. Om katten har någon annan mönster så är det absolut inte en orientalisk korthår.

3 Titta noga på kattens huvud. Det borde ha sneda gröna ögon, även om en ren vit katt kommer att ha blå ögon. Halsen kommer att bli lång och kantig, nosen också. En stark käke kommer att hålla nosen från att titta udda, även om det fortfarande kommer att verka mycket sak. Huvudet och öronen kommer att presentera en lång, avsmalnande kil, när den betraktas från framsidan, i god proportion till kroppen. Den totala kilen börjar vid näsan och flammar ut i raka linjer till toppar öronen och bildar en likbent triangel utan avbrott på whiskers. Öronen själva kommer att vara påfallande stor, mycket lång och spetsig. Om katten uppfyller dessa kriterier då du tittar på en orientalisk korthår.

Tips

  • Orientaliskt korthår delar temperament balinesiska och javanesiska. De kan vara kärleksfull och tillgiven, men kan vara högt och krävande om den ignoreras. De har inga problem med att avbryta dig om de vill matas eller spelas med. Arten är måttligt lekfull och kan vara destruktiva för att få uppmärksamhet. Arten är fina runt äldre barn, men de kommer inte att tolerera att hanteras felaktigt så de bör hållas borta från små barn och spädbarn. De är inte aggressiva runt andra djur, men kommer inte att backa eller köra om hotade och kommer sannolikt att komma ut som vinnare om ställs mot ett djur upp till två gånger sin storlek.

  

Kommentar