Hur Breed en Tenn Kungspyton och Spider Ball Python

February 11

Hur Breed en Tenn Kungspyton och Spider Ball Python


"Spider" och "tenn" bara hänvisa till två färgmönster som kungspyton kan komma in. (De hänvisar inte till separata arter.) På grund av dessa färgmönster, kan du få några mycket intressant färgade barn ormar som följd. Tyvärr, kungspyton är nästan utrotad i det vilda, så det verkar som fångenskap avel är det enda sättet att hålla arten går för närvarande. De tidigaste en kungspyton kan odlas är på tre år gammal. Honan måste vara minst 30 inches lång.

Instruktioner

Fåglarna, bin och Kungspyton

1 En månad innan du flyttar dem tillsammans, sluta mata ormarna. Många experter rekommenderar att det i september.

2 Håll temperaturer sin omgivning i de höga 80-talet under dagen och mitten av 70-talet på natten (grader är i Fahrenheit.). Ormarna ska få mer aktiv. När de blir mer aktiva, är det ett tecken på att de är på humör för kärlek.

3 Ta ormarna du vill odla din veterinär för att få dem könsbestämmas, samt få en allmän checkup att se om de är friska nog för avel. Om du inte vet hur man sex kungspyton, är nu inte tid att lära sig. Du kan skada ormen om du inte vet vad du gör. Du kan behöva hoppa över detta steg om det inte finns någon sådan veterinär i ditt område, men åtminstone ta dem till en reptil djurhållare som har erfarenhet för att bestämma kön ormar (som kräver sondering). Män tenderar att ha tjockare svansar och sex till 10 subcaudal skalor. En kvinnlig har endast tre eller fyra subcaudal skalor.

4 Ställa in 60 -gallon (eller större akvarium) med hidey hål, värmedynor, belysning, vatten rätter och sängkläder för dina avel kungspytons.

5 Håll ormar separerade fram till oktober eller början av november. Sedan lägga dem alla tillsammans i 60-gallon (eller större) akvarium. Försök att inte ha högst fem kungspyton i avel tanken. Se till att det finns tillräckligt med fuktighet för ormarna, och att luften i tanken inte är för torr.

6 Separata ormar i sina hem tankar i mars eller april.

7 Bestäm om du vill att kvinnliga ruvar äggen eller om du vill ruvar äggen själv. Det är oftast en bättre kläckning takt med konstgjord inkubation.

8 Ställ in inkubatorn. Du kan använda en kyckling-ägg inkubator (t.ex. Hovabator varumärke) eller en robust plastbehållare och sängkläder av torv och / eller vermikulit. Hålla temperaturen vid 90 grader Fahrenheit i 30 till 60 dagar tills äggen kläcks.

9 Håll tummarna.

Tips

  • Ormar är döva, så spelar Barry White kommer inte att hjälpa att få dem på humör!
  • Om du har mer än två kungspyton i god hälsa, sätta dem alla tillsammans (högst fem åt gången). Ormarna komma överens, och detta säkerställer att alla kvinnor föds. Tävlingen verkar sätta hanarna mer på humör.
  • Honorna brukar inte äta för två veckor innan de lägger sin koppling.
  • Honorna kommer vanligtvis kasta en vecka eller så innan de lägger sin koppling.
  • Du måste kontrollera dina avels ormar dagligen för andningsproblem. Detta är den mest vanligt hälsoproblem i avels ormar.
  • Även om kungspyton kan föda året runt, många experter tror att det är bäst för djuren att föda i början av hösten. För mycket avel kan ta för mycket energi ur ormen.

  

Kommentar