Hur man behandlar Parrot kvalster med olivolja

January 17

Hur man behandlar Parrot kvalster med olivolja


De arter av kvalster som borrar in papegojor ben och områdena kring näbben kallas fjälliga ansikte kvalster. Det påverkar olika arter av papegojor på olika sätt, men i alla fall, är fågeln riskerar att förlora sin näbb helt och lidande lamslår missbildningar. Olje applikationer fylla kvalster uttråkad hål och kväva kvalster. Olivolja mjukar också huden och lugnar klåda som orsakas av kvalster.

Instruktioner

1 Häll 1/4 tsk olivolja i mitten av fatet. Placera öron kompresser och bomull bollar i plastskål och placera dessa objekt i en tyst, väl upplysta rum tillsammans med några juice-indränkt hantverk pinnar i en kopp. Arbetsstationen är nu klar.

2 Vik handduken, tuck ena änden på framsidan av din skjorta och låt den andra änden hänga ner som en extra lång haklapp. Detta håller handduken redo medan huvudet och händerna fria.

3 Ta bort papegoja från buren och erbjuda det en behandling. Luta papegoja rygg mot bröstet, dra försiktigt i mitten av handduken upp och runt fågeln och erbjuda en annan behandling. Ge det massor av beröm för att vara samarbetsvillig.

4 Ta fågeln i det tysta rummet avsatt som din arbetsstation, vagga fågeln i knät och erbjuder en behandling för att hjälpa det bli bekväm.

5 Håll fågeln i ena handen och plocka upp ett öra renare med den lediga handen. Doppa en liten mängd olja på bomullsspets och försiktigt släta en lätt applicering av olja på huden området runt näbb utan att tillåta någon av oljan för att röra vid nasala passager i fågeln.

6 Erbjud en juice-indränkt hantverk pinne för att hålla papegoja upptagen så det inte kommer att tugga på örat städare medan du arbetar.

7 Erbjuda papegoja en behandling eller juice-indränkt hantverk pinne om det fortsätter så att du kan arbeta.

8 Vid denna punkt, gör det möjligt för fågeln att sträcka och slappna av i ungefär en timme. Det kommer sannolikt att bli varm från att insvept eller stressad från att toweled.

9 packa om fågeln och erbjuda det en annan behandling för att lita på dig med en handduk. Ta fågeln i ett tyst rum med dina leveranser redo och erbjuda en behandling.

10 Cradle fågeln i knät, erbjuder en behandling eller kanten av handduken för att tugga på. Doppa en liten bit av olivolja på en bomullstuss och applicera ett lätt skikt av olja över fågelns ben och fötter. Erbjuda en behandling efter varje ben samt efter varje fot har oljat.

11 Låt fågeln att stå upp och sträcka ut och erbjuder massor av beröm för att samarbeta.

12 Applicera olivolja varannan dag eller enligt anvisningar från en veterinär.

Tips

  • Inkludera en pålitlig vän för att hjälpa när man arbetar med papegojor som inte handduk utbildas.
  • Använd en tvättlapp eller handduk för mindre fåglar att undvika att förlora dem i veck handduken eller kväva dem.
  • Använd mjuka öron rengöringsmedel för små områden runt näsborrarna för att förhindra igensättning näsgångarna med olja.
  • Kvalster är inte smärtfritt, vilket innebär att din fågel kan vara utmattad och lynnig. Att vara mild och erbjuder belöningar och massor av positiv förstärkning kan göra upplevelsen mindre stressande för både fågel och fågel handler.
  • Använd inte antibakteriell tvål på fåglar eller deras tillhörigheter eftersom det är mycket giftigt för dem.
  • En fågel veterinär bör undersöka papegojor angripna med någon typ av parasit innan at-home behandlingar.
  • Applicera inte olivolja direkt till den nasala passageöppningen eller tillåta fågeln att svälja något av olja för att förhindra kvävning.
  • Applicera inte olivolja fjädrar eller någon annan del av annat än ben, fötter och hud runt näbb papegoja.
  • Effektiv behandling måste omfatta behandling av fågel internt med medicinering, liksom tvätt ner burar, sittpinnar holkar och rätter med klassiska Dawn skålen vätska.

  

Kommentar