Cat Worm hudsymptom

December 13

Cat Worm hudsymptom


Ringorm är en vanlig feline hudsjukdom. Det är egentligen inte en mask angrepp, men en svampinfektion. Feline ringorm tenderar att ske med kattungar vars immunsystem har inte fullt utvecklade, och med vuxna katter vars immunsystem har försvagats av stress eller andra sjukdomar. Lyckligtvis är symptom på ringorm lätt att upptäcka, och tillståndet i sig är helt botas.

Håravfall och Broken hår

I de tidiga stadierna av sjukdomen, kommer det att finnas håravfall och brutet hår i cirkulära mönster. Dessa mönster, om det inte behandlas, kommer att växa och expandera till större, oregelbundna mönster. Ringorm svamp, som matar ut de döda hår från djur som orsakar håret i det smittade området att bli sprött och bryts av, vilket resulterar i små kala fläckar.

Hudirritation

Den hudirritation till följd av kattdjur ringorm kommer att ta formen av scaliness, gropighet, rodnad och inflammation. I de tidigare stadierna av ringorm, kommer din katt hud har en röd upphöjd cirkulär bula i det smittade området, som han upprepade gånger kan repa att lindra klåda. Då infektionen kommit igång, kommer den cirkulära formen expandera, helande inifrån utåt.

klo Deformation

Mindre frekvent än hud och hår infektioner som kommer från kattdjur ringorm är klo infektioner, så kallade onychomycosis. Onykomykos kan lätt upptäckas, eftersom det orsakar din katts klor för att bli urkärnade och grov texturerad. I mer extrema fall kan formen på dina katters klor faktiskt deformeras. Det är viktigt att notera att varje klo deformation till följd av kattdjur ringorm är inte permanent, och att dina katters klor kommer åter växa ordentligt efter framgångsrik behandling.


  

Kommentar