Hur man äter en basas hummer

April 2

Hur man äter en basas hummer


Att ha en hela ångad hummer placeras framför dig är en lyxig överseende för hummer älskare. Ofta bara svansen eller klor hummer serveras på grund hel hummer är ganska dyra. Vid tillfällen när du har råd att njuta av hela hummer, inköp basas de som bara behöver snabbt uppvärmt. På så sätt kan du njuta av din hummer förr utan krångel av matlagning det. Med några enkla tips och de rätta verktygen, kommer du att öppna upp en hummer och njuta av söt, mört kött på nolltid.

Instruktioner

1 Placera basas hummer i en kastrull med kokande vatten i 3-5 minuter för att helt värma.

2 Tog bort uttjatade hummer från vattnet och placera på en stor tallrik eller på en täckt, ren bordet framför dig. Låt den svalna några minuter så att vattnet inuti hummer inte bränner dig.

3 Bryta den bakre änden av av kroppen med en vridrörelse medan stadigt gripa resten av kroppen.

4 Hålla svansen upp och ner och kila fast en gaffel mellan botten av höljet och svansen köttet att dra ut den. Hela svans kött skulle komma ut. Ställ åt sidan eller äta as you go.

5 Ta bort klorna från kroppen genom att vrida dem i fogarna.

6 Dra i toppen av skalet bort av kroppen för att avslöja kroppshåligheten. Placera alla borttagna skal och delar i en skål för enkel rengöring.

7 Ta bort inälvorna. Den gröngrå saker, som kallas tomalley, är levern och är ätbara. Några röda, vaxartad utseende bitar är hummer ägg och de är också ätliga. Ta bort de grå, porösa gälar.

8 Ta benen från kroppshåligheten och suga köttet ut. Benen kommer att ha väldigt lite kött i dessa.

9 Plocka ut den återstående kött i kroppen avsnittet med en hummer gaffel.

10 Spricka klorna genom att krossa mitt i klo och ta bort de trasiga skal bitar för att komma till köttet. Spricka skarvsektionen under stor klo att få köttet ur den delen också.

11 Vrid av flipper del av svansen och suga ut köttet och juicer.

Tips

  • Sprid papper på ett bord och äta hummer utanför om möjligt, eftersom processen är mycket rörigt.
  • Servera hummer med varmt, skirat smör och citronskivor att pressa över köttet.

  

Kommentar