Hur kan man få en trevlig Rooster

May 25

Hur kan man få en trevlig Rooster


Raising tuppar kan vara en rolig hobby när en ny ägare vet vad som väntar. Inte alla tuppar är aggressiva och svåra att hantera. Ta väl hand om en tupp medan han är en baby chick och vårda honom kan leda till lätt hantera höns. En enkel att hantera tupp kan användas för showen, att befrukta hönsägg och för att skydda kycklingar från rovdjur.

Instruktioner

1 Köp din tupp som unge. Detta kan åstadkommas genom att köpa dem från ett kläckeri eller en granne som har ett överflöd av kycklingar under våren. De flesta kläckerier säljer kycklingar som antingen rak kör, alla män eller alla kvinnor. Om du beställer alla män, vara medveten om att när de flesta tupp kycklingar börjar mogna, kommer de också att börja slåss och måste separeras.

2 Ge tuppar med massor av färsk mat, vatten och utrymme. Tuppar och höns som är begränsade till små utrymmen blir ofta uttråkad och börja picka beteende och kannibalism. När dina rooster kycklingar har börjat mogna, måste de separeras för att stävja aggressivt beteende. Om du kommer att hålla en tupp i samma bur som hönsen, är den allmänna tumregel en tupp per åtta höns.

3 Få rätt storlek bur för din tupp. En tupp behöver en ansenlig bur för att sprida sina vingar i. En fyra-fot med fyra fot penna ger gott om utrymme för standardstorlek kycklingar. Bantams behöver en penna eller en bur ungefär hälften denna storlek. Tuppar kommer också att behöva en pol till hönshus på och en ruta för att bo i.

4 Hantera tuppar regelbundet, minst en gång om dagen, för att tämja dem. Bantams är miniatyr raser som är i allmänhet en fjärdedel av storleken på vanliga ras sorter. De är mycket populära bland både barn och vuxna på grund av sin ringa storlek och lättsam temperament. Normalstor raser kan även tämjas med vanlig hantering. Att ha tuppar som är tama, börja mata dem i handen och hålla dem minst en gång om dagen. Så småningom kommer de att vänja sig vid att din närvaro och ser fram emot dina dagliga besök.

5 Hus tuppar separat. För dem som har för avsikt att visa sina kycklingar eller måste sälja obefruktade ägg, vilket ger en separat penna för varje tupp kan bli en nödvändighet. En tupp som är inrymt ensam kommer att vara helt nöjda och kommer inte att kunna skada andra tuppar eller höns. De är också lättare att hantera när de är inhysta separat som de inte kommer att försöka att attackera som ett sätt att skydda sina höns från mänskligt intrång.

6 När en tupp är skyldig att befruktade ägg för kläckning, införa tupp i en stor penna med bara höns. Ta bort tupp efter två eller tre dagar och återlämna den till sin egen penna. De ägg som samlats under dessa dagar kan antingen lämnas för broody hönsen att ställa om eller genomlysas och kläckas i en inkubator.

7 Mata tuppar rätt foder och tillskott för att hålla dem glada och friska. Mata din tupp starter flöde när han är ung, odlare foder medan han är mellan tre till sex veckors ålder, sedan sätta honom på helfoder när de är vuxna. Det finns många olika märken på marknaden att välja mellan, inklusive ekologiskt foder. Glöm inte att köpa foder med grus redan i den, eller köpa separat för att blanda i deras foder. Detta hjälper dem att mala sin mat i sin skörd. Kosttillskott är inte nödvändigt, men de kan tillsättas till en vanlig matningsregim på ägarens gottfinnande. Tuppar som kommer att visas, de som återvänder från visar eller är stressad kan dra nytta av tillskott i sin kost. Kosttillskott innehåller ofta spårämnen, vitaminer, essentiella aminosyror och immunstimulerande.

8 Håll en tupp bur ren. En av de viktigaste sakerna du kan göra för hälsan hos din tupp är att regelbundet rensa ut sin bur och ta bort våta eller smutsiga skräp. Minst två gånger per år bur eller en penna bör vara helt rengöras, sedan spolas och tvättas med blekmedel (en del blekmedel till fyra delar vatten). Pennan ska torka helt innan du lägger nya sängkläder och placera tupp tillbaka i pennan.


  

Kommentar