Recept för hemgjord Solskyddsmedel

November 24

Recept för hemgjord Solskyddsmedel


Hemlagad solkräm gjort med zinkoxid, som länge har betraktats som en överlägsen brett spektrum sol-blockerande ämne, kan skydda huden från UVB och UVA-strålar. Även om många kommersiella solskyddsmedel innehåller zinkoxid, är koncentrationen ofta så liten att konsumenterna inte vinner den fulla effekten av substansen. Genom att göra din egen solkräm med zinkoxid pulver, kan du vara säker på att du drar nytta av sin sol-blockerande egenskaper. Tänk på att detta hemgjord solskyddsmedel är en "fysisk" solkräm; det kommer att vara synliga på huden efter applicering.

ingredienser

Leta zinkoxidpulver, den viktigaste ingrediensen i hemlagad solkräm, på apotek eller apotek. Du behöver också extra jungfruolja, som fungerar som en bärare för att leverera zinkoxid på huden. Alla andra högkvalitativa transportör olja kan användas i stället, om så önskas. Sötmandel, aprikoskärn och jojobaoljor allt arbete för detta recept, om det behövs. Ingen speciell utrustning krävs, bortsett från en liten skål och gaffel för blandning.

Beredning och användning

Kombinera 1 tsk. zinkoxidpulver med 1 msk. olivolja, eller transportör olja av ditt val i en liten bunke. Använd en gaffel för att mosa ingredienser tillsammans tills en tjock pasta bildas. Detta är tillräckligt för ungefär ett litet program i ansiktet och armar, men receptet kan fördubblas eller tredubblas för en större sats om det behövs. Gör tillräckligt för endast omedelbar användning, eftersom lösningen inte ska lagras.

Om du vill använda, sprida ett tjockt lager av hemlagad solkräm över huden innan du går utomhus. Eftersom blandningen är inte vattentät, måste du ansöka på nytt oftare om att gå in och ut i vattnet. Ta lite av blandningen med dig och använda vid behov, eller ta ingredienserna tillsammans och piska upp ett parti som behövs. Men inte lagra solskydd för mer än ett par timmar när det har varit blandade; ingredienserna förlorar styrka.


  

Kommentar