Hur man undviker att bli sjuk i Tanzania

July 16

Att resa till Afrika kan höja en mängd farhågor om din hälsa, men det finns ingen anledning till panik. Beväpnade med sunt förnuft, ordentlig vaccinationer, smarta sätt att undvika jet ben och ett bra utbud av handdesinficerings våtservetter, kan du resa med ett lätt sinne. Ingen resa är 100 procent säker naturligtvis, men det finns ingen anledning att vara nervös om din resa till vackra och imponerande Tanzania.

Instruktioner

innan Tanzania

1 Få dina vaccinationer. De flesta storstadsområden har vårdcentraler som är väl insatta i vilka vaccinationer du behöver. Om du inte kan hitta ett center i ditt område, kolla med din läkare kontor för att se om du kan få dina bilder där eller om personalen vet var annars att gå.

Kontrollera Centers for Disease Control and Prevention webbplats för information om vaccinationer och tips för att förebygga malaria, tyfus och andra hälsoproblem. Skriv ut information om risker, behandling och vad man ska göra i händelse av en medicinsk nödsituation och ta med dig till Tanzania.

Ställ frågor och ge din sjukdomshistoria när få dina bilder. En gula febern-vaccination är viktig, tillsammans med anti-malariatabletter. Du kanske också vill få en polio skott och tyfoidvaccin. Sköterskan eller andra hälso-och sjukvårdspersonal kommer att råda vilka andra skott och piller är viktiga, baserat på din historia och vad du kommer att göra i Tanzania. Om du kommer att vandra Mt. Kilimanjaro till exempel du sannolikt kommer att ge ett recept för höjdsjuka.

Fråga om ett recept för turistdiarré medicinering, vanligtvis Cipro, är lämplig för dig. Turistdiarré är ganska vanligt och det kan allvarligt störa en underbar semester. Det är också smart att ta med några over-the-counter diarré piller och förkylning och influensa piller.

2 Undvika jetlag och andra problem genom att utöva och äta näringsrika livsmedel, särskilt frukt och grönsaker, flera dagar innan din flygning och på väg till Afrika.

3 Håll dig borta från alkohol och koffein så att du inte blir uttorkad och kan vila lättare på tryckkabin. Drick mycket vatten på planet och försöka sova.

Flytta om kabinen när du kan för att underlätta cirkulation och för att förhindra blodproppar. När sittande, rotera anklar och handleder och flytta huvudet från sida till sida med jämna mellanrum.

i Tanzania

4 Sova så mycket som möjligt strax efter landning. Din kropp kommer att må bättre om du vila det och sedan få på lokal tid därefter. En bra tumregel när du reser: Om det är mörkt, sömn; Om solen skiner, få upp och flytta.

Ta dina anti-malariapiller när ordinerats, tillsammans med en daglig multivitamin.

5 Äta saker som är bekanta för dig om du har en känslig mage. Om du inte är van vid exotiska tropiska frukter, såsom papaya och mango, till exempel, stick med ris, bröd, bananer och kyckling för ett par dagar. Din kropp ofta behöver tid för att anpassa sig till nya platser och mat.

Om du utvecklar turistdiarré, är det bäst att undvika mejeriprodukter. Stick med enkla, intetsägande livsmedel, såsom ris och kex, tills du känner dig bättre. Vid första tecken på diarré, ta dina receptbelagda medicin eller over-the-counter piller.

Undvika frukt och grönsaker som inte har en hud som tas bort innan man äter dem eller som inte värms. Om du inte vet att din mat tvättades noggrant, är det bäst att hålla sig borta från sådana saker som sallad.

Om du köper frukt eller grönsaker i en utomhusmarknad - som är underbara platser att få färskvaror - tvätta dem noggrant innan du äter.

Använd sunt förnuft. Om en restaurang inte ser ren, inte äta där. Men tänk på att Tanzania är ett populärt turistmål, hotell och loger är väl underhållna och maten är i allmänhet helt säker.

6 Drick inte kranvatten. begär alltid vatten på flaska på restauranger och hålla en flaska med dig. Tanzanias kranvatten innehåller skadliga bakterier. Vatten som har kokats, är dock i allmänhet säkra.

7 Försök att undvika att gå ut i skymningen när myggor, som sprider malaria, är mest aktiva. Det är också klokt att undvika inslag av tsetse flugor, som är bärare av afrikansk sömnsjuka. Bära långärmade skjortor och byxor och använda insektsspray när du går ut.

8 Använd hand desinficerande våtservetter frikostigt. Vissa badrum har inte tvål eller varmt vatten.

9 Aldrig vada eller simma i sötvatten, som kan hysa sniglar som bär schistosomiaisis, en sjukdom som orsakas av parasitmaskar. Saltvatten är säkert för simning, dock.


  

Kommentar