Vad kan jag ta i handbagaget på ett flygplan?

June 9

Vad kan jag ta i handbagaget på ett flygplan?


Olika handbagage finns restriktioner samband med flygresor, som bestämmer och begränsar vad du kan ta. Exakta restriktioner varierar beroende på den specifika flygbolaget du flyger med, och i vilken del av världen du är ute och reser.

Bakgrund

Handbagage finns restriktioner för ett antal orsaker, bland annat att se till att alla passagerares bagage passar säkert på planet, och förhindra passagerare från att föra några objekt ombord som kan orsaka fara för andra passagerare. Vissa restriktioner har införts som svar på terroristhot.

begränsningar

Vanliga begränsningar hindra dig från att ta skarpa, farliga eller lättantändliga föremål, vapen och verktyg. De flesta länder, som i december 2010 också förbjuda bärandet av vätskor och geler i behållare större än 100 ml.

Du är fri att bära en rad gemensamma punkter i ditt handbagage, inklusive böcker, tidskrifter, elektroniska enheter såsom bärbara datorer och MP3-spelare, extra kläder och snacks.

Rekommendation

Klargöra mest up-to-date föreskrifter innan du reser så att du följer gällande regler. Flygbolag och flygplatser ger alltid tydlig information om aktuella säkerhetsbegränsningar on-line.


  

Kommentar