Hur man tar bort dimetikon från hår

August 18

Hur man tar bort dimetikon från hår


Dimethicone är ett icke-vattenlösligt ämne som tillhör simetikon / kisel familj. Dimetikon finns i många hårvårdsprodukter för att lägga textur och glans, och för att kontrollera "de frizzies." Det är ett pris som skall betalas för en illusion av friskt hår, dock. Med tiden, en uppbyggnad av dimetikon inträffar tynger hårstrån som orsakar halta lås. Det finns motstridiga rapporter om säkerheten i dimetikon; FDA har godkänt dess användning i kosmetika, medan CIR (Cosmetic Ingredient Review) erkänner potential för hälsorisker. Lyckligtvis tar bort dimetikon uppbyggd är en enkel process.

Instruktioner

Hur man tar bort dimetikon från hår

1 Tvätta håret med hjälp av en schampo. Klargörande schampo är allmänt tillgängliga överallt där schampo säljs.

2 skick håret efter användning av schampo. Dessa schampon kan vara hårda.

3 Torka och styla håret som vanligt. Använd ett schampo var 10 till 14 schampon.

Två metoder för att använda hemgjord Hair klarningsmedel

4 Placera ca 3/4 kopp bakpulver på vått hår. Arbetet bakpulver i håret, beläggning längden på alla delar. Skölj mycket väl. Tvätta håret som vanligt och följer med en bra balsam. Upprepa denna procedur varannan vecka för att klargöra håret innan schamponering och konditionering.

5 Blanda 2 koppar vit vinäger med 2 koppar kallt vatten i en plastflaska. Lägg till en skvätt färsk citronsaft för att göra en effektiv klargörande sköljning.

6 Häll skölj på håret efter schamponering, men inte skölja ur. När håret torkar, kommer ingen ättika doft kunna upptäckas, och ingen balsam behövs. Använd den här tekniken två gånger i månaden som ett alternativ till bakpulver metoden.

Tips

  • Det finns tre nivåer av klargöra schampo. De starkaste innehåller laurylsulfat. För en mildare schampo, leta efter dessa ingredienser: dinatriumlaureth sulfosuccinat, natriumlaurylsulfoacetat, Sodium Lauryl eller natriumkokoylisetionat. En tredje grupp av ingredienser för att leta efter, oftast finns i babyschampo, är kokamidopropylbetain, Lauroamphoglycinate eller PEG 80 sorbitanlaurat. Förtydliga schampo kan vara hårdare än vanligt schampo, så använd en balsam efter tvätta håret.
  • Vanlig bakpulver är ett effektivt och billigt sätt att ta bort dimetikon uppbyggd på håret.
  • Experterna hårvårds på http://thebeautybrains.com föreslår att du använder en schampo inte mer än två gånger i veckan.
  • Vissa människor reagerar på klargöra schampo med en torr och kliande hårbotten. Var noga med att använda en balsam eller en hemmagjord klar.
  • Om du har känslig hud eller hårbotten, prova bakpulver eller en hemmagjord ättika skölj i stället för en schampo.
  • Förväxla inte bakpulver för bakpulver!

  

Kommentar