Hur att mata en Lionhead Rabbit

March 15

Hur att mata en Lionhead Rabbit


Den fluffiga Lionhead rabbit har lång päls ger det en "lejonliknande" utseende, därav namnet; deras nyfikenhet och tillgivna personligheter lägga till sin popularitet som husdjur. Utfodring din lionhead är inte annorlunda från att mata andra raser av tamkaniner; de behöver kvalitet kaninpellets, timotej hö och enstaka snacks om de är över fyra månader gammal. Till foder, behöver du antingen en maträtt eller en sido bin; sido bin krokar på sidan av buren och fungerar som en tratt; du sätter maten i toppen, glider den till botten och kaninerna kan inte jord det lika lätt med sitt avfall.

Instruktioner

1 Sätt din sida bin vid sidan av buren. De flesta har två krokar som passar över stolpar i buren.

2 Häll högkvalitativa kaninpellets in i toppen av bingen. Pellets bör ha en proteinnivå av 16 procent eller lägre och formuleras från alla naturliga ingredienser.

3 Placera timotej hö i en hö rack eller en hö-leksak som du väljer. Håll hö från botten av buren som det kan få insvept i Lionhead långa päls och orsaka mattor.

4 Mata din lionhead (över fyra månader gamla) maskrosor, 1/2-tums bit av banan, en liten bit av äpple eller russin som behandlar.

5 Ge en vattenflaska med rent vatten tillgängligt hela tiden.

Tips

  • Mata inte Lionhead kaniner alfalfa hö på grund av dess höga proteinnivåer.
  • Om du plocka maskrosor eller andra blommor från gården, se till att du inte har ansökt bekämpningsmedel eller ogräsmedel --- dessa kan göra din kanin sjuk.
  • Alltför många godsaker kan orsaka lös avföring, så erbjuder dessa endast i små mängder.

  

Kommentar